Tufft 20 minuterspass med praktiska rörelser!

Räcker det verkligen att träna i 20 minuter tänker säker många nu, och svaret är absolut, men det beror självklart på vad ditt mål är! Tränar man flera muskelgrupper på en och samma gång och gör övningar som hela kroppen jobbar i så får du garanterat ett svettigt och effektivt pass på en kort tid. Den bästa träningen är ju den som blir av, vare sig det är 1 min eller 2 timmar. Så ursäkten ”jag hinner inte träna” duger inte! Dessa tre praktiska rörelser kan en dag visa sig bra att ha koll på, kom ihåg att värma upp före och stretcha efter!

20 minuterspass:
Ställ tiden på 20 minuter, gör 5 repetioner av övning 1 Pike Push Ups, 10 repetitioner av övning 2 Crab Reach och 15 repetitioner av övning 3 Hand Toe Squat.

Forstätt i samma 5/10/15 repetitionsformat i hela 20 min!


Tips: Försök hålla benen så raka som möjligt när du går med händerna framåt och in i push up positionen, Böjer du benen och även går ner på knäna för armhävningarna är det lättare, fokusera på spänd bål och rak rygg. Kom ihåg – 5 repetitioner.

Tips: Håll axlarna över handlederna samt knäna i linje med anklarna, börja med höfterna lågt och pressa upp samtidigt som du lyfter ena armen, gör likadant med andra armen. För en enklare version behåll båda händerna på marken och böj armbågarna och förflytta kroppen upp och ner i horisontell linje. Kom ihåg – 10 repetitioner.


Tips: Målet är att komma ända ner i benböjet och sedan ända upp till raka ben med händerna kvar under tårna. En förenkling är att hålla händerna så långt ner på benen som du når och sedan göra ett benböj så djupt du kan. Kom ihåg – 15 repetitioner.

Frågor är så välkomna så, ha det så roligt!=)

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.