Vätskefasta avklarad för denna gång!

vätskefasta
Hur kommer det sig att jag frivilligt väljer att vätskefasta och inte äta mat, utan endast dricka under flera dagar..? Fasta betyder ”att stärka”, så det enkla svaret är att jag mår bra av det kortsiktigt, långsiktig och ser det som en hälsoinvestering!

Vi är inte byggda för en konstant tillgång till mat och vårt system får gå på högvarv med att försöka bryta ned allt vi får i oss via mat, miljö, vatten, produkter etc. Om jag då kan underlätta genom att ge systemet en möjlighet till återhämtning och chansen att prioritera annat än att ta hand om allt som kommer in, så gör jag det gärna! Utmaningen är i huvudet, alltså psykiskt snarare än fysiskt. Som sagt en investering i mig själv och finns det egentligen något viktigare?

Tankar och känslor blir klarare, lugnare och huvudet surrar mindre. För många är drivkraften ökad energi, viktnedgång eller minskade hälsoproblem. Den här omgången gjorde jag fastan tidigare än vanligt och det var faktiskt för tidigt då temperaturen ute fortfarande var kall. Det kändes att kroppen inte uppskattade det på samma sätt då den behöver värmande mat under de kalla årstiderna! Benbuljongen uppskattade kroppen men juicerna kylde ner, vilket kan skapa obalans. Benbuljongen har gjort muskler och leder mindre ömma och mjukare (jag har haft en liten känning i ena knät som försvunnit) och det känns skillnad i kroppen när jag tränar och yogar. En annan detalj som jag noterat är att jag inte alls ”harklar” mig som jag ibland kan göra av inflammerande och slembildande kost (slem kan sätta sig i hals, näsa, bihålor..). Ju fler gånger man fastar, desto mer noterar man och blir uppmärksam på förändringar som man annars inte skulle lagt märke till.

Det är en fantastisk känsla att känna att kropp och knopp blir starkare ju mer man tar hand om den, ansvaret och möjligheten ligger i våra egna händer!!

Inspirerande juicedokumentärer som jag kan rekommendera är Fat, Sick & Nearly Dead och Super Juice Me, jag tittar via FMTV

Av alla juicerester har jag gjort några härliga bröd, det känns inte okej att slänga allt som blir över! Se grundrecept här. 

Läs mer om vätskefasta i tidigare inlägg Gratis e-bok, Vätskefasta 5 dagar, Juicetips, 7 dagars vätskefasta

vätskefasta

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.