Aloe Vera, en superväxt?

Aloe VeraAloe Vera är en växt som fick smeknamnet  ”odödlighetens växt” av Egyptier för 6000 år sedan. Det är en otroligt näringsrik och mångsidig växt och det bästa är att den är lätt att odla, även i lägenhet, allt som behövs är en kruka! Aloe Vera innehåller 200 läkande komponenter som naturliga steroider, antibiotiska ämnen, aminosyror, enzymer som i sin tur dödar mögel, svamp, virus och bakterier! Den används oftast externt på kroppen, men går även fint att inta internt.

Det fina från Aloe Vera kommer från den gel, växtsaft som finns i bladen, vitaminer som A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E och folsyra. Mineraler som finns är järn, calcium, salt, zink, kalium, krom, magnesium. Det låter som en mirakelväxt med all denna näring..!

Användningsområdena är enorma, allt från mindre skrubbsår till cancer. Här är några:

1. Immunförsvar och Maghälsa
Aloe Vera är packad med antioxidanter som starker immunförsvaret och är basisk vilket innebär att den minskar försurning i kroppen . Växten innehåller fibrer som har en renande och utrensande effekt på matsmältningssystemet, vilket leder till både bätre immunförsvar och mer energi. Lider man av magproblem eller förstoppning är aloe vera till hjälp. Likaså har gelen visats kunna döda cancerceller.

2. Hud
Det mest populära användningsområde är i hudvårdsprodukter, gelen fuktar, ger näring och hjälper till i skapandet av nya hudceller. Genom att ta en klick färsk gel som ansiktskräm så kan du själv uppleva fördelarna. Likaså kan gelen användas för skavsår, insektsbett, allergiska reaktioner, brännsår, utslag, finnar etc. I sommartider är det nu perfekt att använda aloe veran för en friskare hud!

3. Munhälsa
Eftersom plantan är antiinflammatorisk, antibakteriell och antimikrobisk är den väldigt fördelaktig för starka, friska tänder och munhälsa. Lider man av tandköttsproblem kan man massera med gel för en läkande effekt.

4. Inflammation
Aloe Vera dämpar inflammation och smärta, både genom att massera det inflammerade området eller äta gelen för att dämpa inflammation inifrån.

5. Organhälsa
Stabiliserar blodsocker och sänker triglycerider, vilket är bra för alla, men främst om man har diabetes. Aleo vera hindrar blodet från att klumpa ihop sig, vilket är en av anledningarna till hjärtattack. En bra blodcirkulation ser till att syre och näring når alla organ och celler i kroppen.

Det vanligaste sättet att använda aleo vera är via köpta krämer och liknande. De flesta av dem innehåller liten mängd äkta aloe vera likväl som många andra tillsatta ämnen som man kanske inte vill ha i sig. Det bästa är att köra på den äkta varan! Plantan är nog bland de enklaste att odla och hålla levande då de inte kräver mycket alls, endast ljus och torr miljö.  Jag använder den genom att skära upp ett blad, ta ut gelen och äter den antingen precis som är, tillsätter den i en dryck/smoothie eller smörjer in någon kroppsdel med den.

För att läsa mer om växten och användningsområden http://www.naturalnews.com/021858_aloe_vera_gel.html

2 Responses to “Aloe Vera, en superväxt?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.