Apelsin & Bärtårta

En fräsch och smarrig tårta med mycket nötter och frukt! Jag gjorde denna till Felicias namngivningsfirande och den blev populär! Den består av fyra lager; nötbotten, apelsinsmet, bärsmet och ännu ett lager apelsinsmet. Som sagt innehåller den mycket nötter och är ordentligt mättande. För att underlätta för matsmältningssystemet kan nötterna blötläggas över natten innan bakning. 
Ingredienser till botten:

5 dl Nötter (jag valde mandlar)

2,5 dl Dadlar

Ingredienser till de två Apelsinlagren:

12 dl Nötter (jag valde cashew)

3 dl färskpressad Apelsinjuice

2 dl Honung

2,5 dl Kokosolja

Saft från 1 Citron

Apelsinskal från 2 apelsiner rivna

Ingredienser till Bärlagret:

5 dl Bär (jag hade blåbär, björnbär, hallon)

1 dl av blandningen till apelsinlagren

Metod

 1. Mixa nötter och dadlar (till botten) i en matberedare tills de är smuliga och kletas samman. Tryck ut på botten av en bak- /tårtform och låt stelna I kylskåp. 

 2. För att göra de två apelsinlagren; blanda alla ingredienser förutom det rivna apelsinskalet I en matberedare, tills det blir en jämn och fin smet. Tillsätt det rivna apelsinskalet I efterhand. Spara 1dl av smeten till bärlagret. Häll sedan hälften av den resterande blandningen över botten och spara andra hälften till nästa apelsinlager. Låt tårtan stelna I frysen.

 3. För att göra bärlagret; mixa bären med 1 dl apelsinsmet I matberedare och häll sedan över tårtans apelsinlager. Låt stelna I frysen.

Sista lagret på tårtan är den resterande apelsinsmeten, så häll den över bärlagret. Dekorera gärna med apelsinskal som jag gjorde eller färska bär. Förvara tårtan I frysen och låt den gärna gotta till sig en dag eller två för bäst resultat. Ta tårtan ur frysen ca 30min innan den serveras. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.