burgare

Burgare på sötpotatis

Jag inspirerades här av den gamla klassikern råraka och gjorde helt enkelt en burgare av den (fast med sötpotatis istället för vanlig potatis) och ett stekt ägg i. Snabbt och enkelt! Jag serverade den tillsammans med stekta champinjoner, rårörda lingon, färsk spenat, tomater och surkål. Riktigt gott!       För 2 burgare Du behöver: 1
+ Read More

riktig mat

Vad menas det egentligen med att äta riktig mat?

Traditionell riktig mat kommer från naturen och har livnärt människor sedan urminnes tider. Dr Weston A. Price ( ”Näringslärans Isaac Newton”) reste runt till ursprungsbefolkningar världen över för att undersöka tandhälsa och allmänhälsa. Han hittade den gemensamma nämnaren hos de friska folkgrupperna, de levde på en traditionell föda rik på näringsämnen. Resultat och slutsatser av
+ Read More

jägarvila

Starka sommarben med jägarvila

Om ni är sugna på en utmaning så kommer det en här! Under de kommande 30 dagarna ta en kort stund ur er dag och fokusera på benstyrka i övningen jägarvila, dag 1 innebär endast 10 sekunder av dagen, så undanflykter som ”jag har inte tid” fungerar inte! Det går utmärkt att pilla med mobilen
+ Read More

hudvårdsprodukter

Kan hudvårdsprodukter påverka vår hälsa?

På bloggen skriver vi mycket om matens betydelse för vår hälsa och många är medvetna om dess påverkan samt uttrycket ”du är vad du äter”. När det gäller produkter vi dagligen använder på kroppen och i hemmet är vi ofta inte lika insatta i deras påverkan på vår hälsa. Om du inte kan tänka dig
+ Read More

Ugnsgratinerad zucchini

Ugnsgratinerad zucchini med köttfärs

Här kommer en enkel rätt gjord på zucchini som ser väldigt fin ut när de serveras som båtar. Man kan dessutom dekorera sina båtar som man vill, bara fantasin sätter gränser! Ingredienser: 4 zucchini (ekologiska) ca 500g köttfärs 2 rödlökar 400g krossade tomater (helst ekologiska från tetraförpackning) 2 vitlöksklyftor heta kryddor (t.ex. cayenne peppar, paprika) salt
+ Read More

Syrad mat

Syrad mat super för hälsan

Syrad mat är super för hälsan och väldigt lätt att lägga till i sin kost. Jag kan erkänna att det tog några försök innan jag vande mig vid smaken, men nu är jag fast! Favoriter är surkål, kombucha (har skrivit om vad det är här ) och rå äppelcidervinäger (läs mer här fantastiska äppelcidervinäger). Vanligare fermenterade produkter
+ Read More

fröbröd

Mjölfritt fröbröd

Det går absolut att baka bröd utan mjöl! Detta enkla fröbröd är gjort helt utan mjöl och även utan ägg. Det är fritt från gluten och mejeriprodukter, vilket innebär att det passar bra om man följer en paleokost eller LCHF. Det är kanske inte det vackraste brödet, men det smakar gott och gjort på massa
+ Read More

Förvirrande hälsobudskap

Förvirrande hälsobudskap

Samhället och framförallt media bombarderar oss konstant med motsägande och förvirrande hälsobudskap, ena veckan är kött livsfarligt att äta och nästa vecka är det jättebra. Ägg anses av vissa orsaka sjukdomar medan andra menar att de motverkar sjukdomar. Fett är dåligt, nej fett är bra!? Vegetarian, vegan, LCHF, paleo, medelhavskost, viktväktarna, 5:2… Det finns en
+ Read More

mors dag

Något gott och nyttigt till Mors Dag!

Bjud din kära mor på något gott till Mors Dag som också är nyttigt!  I vår recept bank finns många goda tips som innehåller naturliga ingredienser och inte är fullspeckade med socker.  Vad sägs t.ex. om en smarrig chokladmoussekaka? Eller ett fikabröd med smak av äpple.  Något som är fräscht och gott i vårsolen är chokladruta med torkad och frusen
+ Read More

Halloumi och quinoa sallad

Halloumi och quinoa sallad

Här kommer en supergod halloumi och quinoasallad som definitivt är en favorit till fredagsmyset. Den är enkel att göra och känns ändå lite lyxig. Vill man anstränga sig lite extra blir det riktigt gott med ett granatäpple i. Det blir en god blandning av sött tillsammans med salt. För 4 pers: 2 dl quinoa 250g
+ Read More