Kladdkakamuffins gjord på en överraskande ingrediens

Dessa kladdkakamuffins smakar gott och man mår bra efter man ätit dem vilket ofta inte är fallet när man ätit vanlig kladdkaka eller muffins! De är glutenfria, mejerifria och innehåller endast honung som sötningsmedel, de är gjorda på råvaror som kommer från vår moder jord. Den mest överraskande ingrediensen är nog pumpan! Arrowrot kanske är
+ Read More

Grönsaksmos

Lättgjort grönsaksmos

Grönsaksmos är något vi ofta gör hemma hos oss. Dels för att det går snabbt och lätt och dels för att det är enkelt att proppa i massa näring. Grönsaksmos håller blodsockret på en stabilare nivå än det traditionella potatismoset. Oftast gör vi grönt mos, d.v.s. gjort på broccoli, avokado och ibland palsternacka. Blir supermumsigt
+ Read More

Bakterier – våra vänner eller fiender?

Kroppen startar som en enda cell som delar sig till två som sedan fortsätter dela sig till triljoner, vi är uppbyggda av celler och har tio gånger så många bakterier som celler. Bakterierna finns alltså överallt-i magen, blodet, hjärnan och bakterierna styr cellernas funktion, det innebär alltså att bakterierna styr vår hälsa! Detta betyder att
+ Read More

Soppa på jordärtskocka med ingefära och vitlök

Soppa på jordärtskocka med ingefära och vitlök

Jag fick precis ett lass jordärtskocka från mamma, direkt ur jorden. Precis som det ska vara! Vad passade då bättre än att i dessa kyliga vårtider koka ihop en soppa med anti-inflammatoriska och immunförsvarstärkande egenskaper. För ca 4 pers: 1 kg jordärtskocka 3 stora palsternackor (ca 300g) 5 charlottenlökar 2-3 vitlöksklyftor 1-2 cm ingefära 1l buljong 2
+ Read More

Smaskig chokladrulle

En smaskig chokladrulle som är perfekt för att tillfredsställa ett sötsug utan att skicka upp blodsockret till skyarna.  Lätt att göra, lätt att äta! Ingredienser: 5 dl Nötmjöl (Går köpa färdigt eller mala ner nötter i mixer) 3dl Torkad Frukt 2 Msk Rå Honung 2 Msk Tahini (nermalda sesamfrön, går att byta ut mot nötsmör)
+ Read More

Vårstädning i skafferi och kylskåp?

I helgen var jag på ett tre dagars seminarie med ”mat som medicin mannen” Don Tolman och huvudet är nu sprängfyllt med information och tankeställare! Det är svårt att ens veta vad jag ska börja, får nog låta allt smälta i några dagar så huvudet hinner processera allt. I vilket fall som helst så blev
+ Read More

chips

Gör dina egna chips

Chips är väl något som de flesta är överens om inte är särskilt nyttigt. De man köper har ofta friterats på hög värme i vegetabilisk olja och innehåller dessutom E-ämnen och transfetter. Därför är det ett bättre alternativ till fredagsmyset att göra sina egna. Det är dessutom supergott! Man kan variera vad man gör sina
+ Read More

Är du bekväm i total tystnad?

Hälsa handlar inte bara om mat och träning, det är lika viktigt att fokusera på vårt mentala välmående, speciellt med den ökande andel deprimerade och ångestrelaterade problem. I dagens överstimulerade samhälle är det inte ofta vi finner oss själva i total tystnad, är det inte yttre stimulans från omgivningen så är den inre i full gång
+ Read More

Maghälsa – Visste du att 85% av immunförsvaret finns i magen?

“All sjukdom börjar i magen” – Hippokrates Den västerländska medicinens fader hade kunskapen om betydelsen av maghälsa för tusentals år sedan och det stämmer lika bra idag. Hela 85% av vårt immunförsvar finns i magen, vår mage och tarmar är vårt största och viktigaste organ när det gäller vårt immunförsvar. Dagens livsstilssjukdomar beror på en
+ Read More

Blir det påskchoklad gjord av 20 eller 3 ingredienser i år..?

Påsken närmar sig med stormsteg och med den kommer oftast mängder med påskägg och choklad i olika varianter. Varför inte skippa den konventionella chokladen i år och istället göra egen påskchoklad av endast 4 ingredienser? Dessa 3 ingredienser har olika hälsofördelar alltså kan vi äta vår hemmagjorda choklad med gott samvete och må bra efteråt!
+ Read More