Grönsaksjuicer

Grönsaksjuicer

Grönsaksjuicer är smarriga och fullproppade med näring som är lätt tillgänglig för kroppen och ger snabbt energi. Optimalt är att dagligen äta en variation av grönsaker och de gröna är de bästa av de bästa då de är alkaliniserande (höjer vårt pH i kroppen som oftast är för surt),  innehåller mängder med näringsämnen som klorofyll
+ Read More

Hasselnötshjärtan

Hasselnötshjärtan

Bjud någon du tycker om på fina och smarriga hasselnötshjärtan. Garanterat uppskattat att bjuda på hemmagjort godis som dessutom inte är fyllt med E-ämnen och andra konstigheter. Bara naturliga ingredienser och lågt sockerinnehåll! Du behöver: 100g mörk choklad (jag använde Lindt 85% kakaohalt som inte innehåller några E-ämnen) Ca 1 dl hasselnötter (rosta gärna dem själv
+ Read More

chokladmoussekaka

Chokladmoussekaka!

Gudomligt välsmakande chokladmoussekaka måste jag säga! Självklart gjord på riktiga råvaror, en total energi och näringsbomb! Väldigt enkel att göra, ingen bakning involverad. Recept för botten: 2dl Mandelmjöl 2,5dl Kokosflingor 1dl Nötsmör (valfri smak, jag använde hasselnöt i denna kaka) 2Msk Kokosolja Recept för moussen: 1 stor Avocado ca 70 gram kvalitetschoklad (jag använde en
+ Read More

Ugnsbakad fisk med broccoli och brysselkål

Ugnsbakad fisk med broccoli och brysselkål

  Den här smarriga fiskrätten är fullproppad med härliga näringsämnen och vitaminer som C-vitamin och B9 – folsyra (vilket är ganska vanligt att vi svenskar har brist på). Broccoli och kål motverkar också inflammationer i kroppen och andra sjukdomar. Så hugg in!     500g vit fisk 500g brysselkål 1 broccoliknippe 1 klick kokosfett 8 coctailtomater 1 rödlök
+ Read More

Perfekt hälsa

Ta kontroll över din hälsa!

            Tidningarna refererar idag till WHO:s senaste rapport om cancer ”World Cancer Report 2014” som tyvärr förutspår att antal cancerfall kommer öka med 70% de närmsta 20 åren. År 2012 hade vi 14 miljoner cancersjuka och år 2032 beräknar WHO att siffran ligger på 25 miljoner. De flaggar för att
+ Read More

Chia kokosmjölbröd

Kokosmjölbröd med chiafrön – glutenfritt

Här kommer ett lättbakat och glutenfritt kokosmjölbröd med chiafrön som är rika på omega 3, fiber och protein: Ingredienser: 1,25dl Kokosmjöl 1,25dl Chiafrön 1/2 tsk salt 2tsk bakpulver 5 Ägg 1tsk Vinäger 0,5dl Kokosolja 2msk Vatten Sätt ugnen på ca 165 grader, mixa samman alla ingredienser och häll i en form. Grädda i ugnen i ca 40 min.
+ Read More

Sitta på huk

Kan du bekvämt sitta på huk?

Att sitta på huk är en grundläggande position för människan och ursprungligen en viloposition. Dock är det inte många i västvärlden som använder positionen för att vila i. Vi kan till och med gå så långt och säga att majoriteten av oss har svårigheter att bekvämt sitta på huk. Som barn är det inga problem
+ Read More

superfoods, intervju

Tips för att boosta ditt immunförsvar

                Under en kort naturopatkurs jag läste förra året var ett av de största budskapen jag tog med mig att vi är alla födda med den bästa läkaren inuti vår kropp- vårt immunförsvar. När vårt immunförsvar fungerar som det ska är det ett starkt försvar mot de flesta
+ Read More

Köttfärslimpa

Enkel köttfärslimpa

  En glutenfri variant av den gamla klassikern köttfärslimpa. Enkel att göra och mycket god!           Ingredienser: 1 Lök 1kg köttfärs 2.5dl Mandelmjöl 2 Ägg 400 gram krossade tomater (färska eller från burk) 1 msk pressad vitlök Smör Havs- /bergssalt, Peppar, Basilika 1. Sätt ugnen på 180 grader 2. Blanda samman alla
+ Read More

Gluten

Varför är vete inte längre en hälsosam basvara?

Gluten är ett protein som finns i våra spannmålsprodukter, framför allt i vete men också råg och korn. Det finns en mängd bra anledningar till att inte äta glutenprodukter och vi tar här upp några av dem: Det minsta problemet med gluten är att det irriterar tarmen medan större nackdelar är att det leder till inflammationer, autoimmuna
+ Read More