Blomkålstunnbröd

blomkålstunnbrödblomkålstunnbröd blomkålstunnbröd1

Ett blomkålstunnbröd som är lätt att göra, glutenfritt, nötfritt och äggfritt! Och framförallt matigt och gott! Receptet är från härliga Facebooksidan Norgårdens Paleo/Instagramkontot moveat.se, ett tips är att följa om ni inte redan gör! Jag måste även erkänna att mina bilder inte gör brödet helt rättvist!

Ingredienser för blomkålstunnbröd:
1/2 Blomkålshuvud
1 dl Kokosmjölk
1 tsk havssalt
2 msk Kokosflingor
1 msk Kokosmjöl
1 msk fett (Kokosolja)
2 msk Fiberhusk
(1 msk nötgelatin eller benbuljong för ett följsammare bröd)
Valfri kryddning (kanel, kardemumma, ingefära, curry…)

Metod:
Sätt ugnen på ca 150 grader. Hacka blomkålen och koka den mjuk med kokosmjölk och vatten (alt benbuljong+vatten). Mixa sedan samman allt till en lös smet som du sedan sprider ut på bakplåtspapper. Låt bakas i ca 40 min. Låt dem svalna för ett mer följsamt bröd.

9 Responses to “Blomkålstunnbröd

  • Hej! Ser jättegott ut! Ska göra det till frukost nu, men hur mycket vatten ska det vara?

    • Hej Malin!

      Jag använde endast vatten i uppkokningsfasen och lade inte till något i efterhand. Den uppkokta blomkålen innehåller tillräckligt med vätska. Lycka till:)

  • Men hur mycket vatten kokade du i? Ha mixtrat med detta recept, gjorde om det en aning och andra gången fick jag till ett riktigt fint tunnbröd. Tack för receptet och en fin blogg!

    • Jag varierar också, har jag benbuljong hemma fyller jag halva grytan med buljong och resten med vatten, jag mäter inte utan bara låter vätskan täcka blomkålen=) Kul att du fick till det och även att du gillar bloggen!=)

  • Jag vill gärna prova på det här brödet men undrar var jag får tag på nötgelatin?

    • Hej Julia!

      Du kan antingen köpa gelatin i pulverform (Great Lakes är ett bra märke) annars använder jag oftast gelatin från benbuljong jag kokat! Lycka till:)

      Kristin

  • Hur många bröd blir det på en sats?

  • Var köper man färdig gelatin?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *