Choklad och Karamell Cupcakes till kärlekens dag!

Till helgen är det kärlekens dag och många firar med choklad och blommor. Det finns självklart andra fina sätt att fira med nära och kära men är du som jag, svag för choklad så kommer här ett recept på goda karamelliga cupcakes. Recept inspirerat av themerrymakersisters.com. Om detta ska bli ett lyckat bakverk gäller det att man gillar kokosolja, choklad och en smak av sött och salt! Som alltid bakar vi på fina ingredienser utan gluten, vitt socker och annat som inte behövs och inte heller saknas!

Choklad Karamell Cupcake Choklad karamell cupcake2 Choklad karamell cupcake3
Ingredienser:

För basen:
1,25dl Valfria Nötter (jag använde hasselnötter)
1 dl Mandelmjöl
3 Msk Kokosolja
2 Msk Rå Kakao
1 Msk Honung

För karamellfyllningen:
3,5 dl Dadlar
1,25 dl Kokosmjölk
1,25 dl Kokosolja
1/2 tsk Havs/Bergssalt

För chokladtoppingen:
1,25 dl Kokosolja
2 Msk Rå Kakao
1 Msk Honung
1/2 tsk Havs/Bergssalt

Metod:
1. Förbered en muffinsform eller liknande
2. Blanda alla ingredienser för basen med en mixer
3. Pressa jämnt ned degen i botten av formarna
4. Låt stelna i frysen

5. Blanda samman alla ingredienser till karamellfyllningen och använd mixern igen, mixa några minuter tills blandningen är jämn och fin  och häll sedan över karamellblandningen över basen och låt stelna i frysen ännu en gång.

6. Sista steget är att mixa samman chokladtoppingen tills den är jämn och häll sedan chokladen över den stelnade karamellfyllningen. Jämna ut det så gott det går. Låt sedan stelna en sista gång i frysen, ca 1 timma.

Smaka gärna av under de olika stegen men försök att inte äta upp allt…!

Ha en underbar Alla Hjärtans Dag, vare sig ni väljer att fira den eller ej!

/ Hälsotugg

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *