Chokladmoussekaka!

kakaaGudomligt välsmakande chokladmoussekaka måste jag säga! Självklart gjord på riktiga råvaror, en total energi och näringsbomb! Väldigt enkel att göra, ingen bakning involverad.

Recept för botten:
2dl Mandelmjöl
2,5dl Kokosflingor
1dl Nötsmör (valfri smak, jag använde hasselnöt i denna kaka)
2Msk Kokosolja

Recept för moussen:
1 stor Avocado
ca 70 gram kvalitetschoklad (jag använde en ekologisk 70%kakao)
2,5dl Dadlar blötlagda i 1,25dl vatten
1tsk vaniljextrakt

Metod:
1. Blötlägg dadlarna
2. Blanda samman ingredienserna för botten, smält oljan (i Australien är den konstant smält så jag slipper det)
3. Smält chokladen
4. Blanda samman alla mousse ingredienser i en mixer för bästa konsistens (har du inte en mixer fungerar en gaffel eller händerna också)
5. Jobba ihop botten till fin krispig konsistens och lägg ut och pressa ner i bakform, smeta på chokladmoussen och strö på lite kokosflingor
6. När du provsmakat och slickat av fingrarna så ställ in kakan i kylen i ca 1 timma

Ät och Njut!

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *