Chokladpraliner

Chokladpraliner med smak av ingefära! Dessa chokladpraliner är superenkla att göra och grundreceptet består av endast 3 ingredienser. Kan det bli mer naturligt än så? Jämför det med en konventionell mjölkchokladkaka och ingredienserna är som natt och dag! Inga tillsatser, färgämnen, sötningsmedel, socker… bara gottigheter!

Recept:
60 gram Kakaosmör
2 Msk Rå Kakao
1 Msk Honung

Smaksätt efter behag! Jag valde att riva färsk ingefära, andra förslag är nötter, vanilj, banan, salt, eller så går det självklart lika bra att lämna dem som de är! Jag använde mig av en isbricka för att få den fina pralinformen, på samma sätt som vi gjorde våra hasselnötshjärtan.

Instruktioner behövs knappt så lätt är det! Smält kakaosmöret, stäng av plattan och tillsätt kakaon och honungen, rör om och häll sedan i formen, tillsätt ingefära om ni vill. In i frysen och låt de stelna!

Kakaosmör är en vit fettmassa som finns inuti kakaobönan och kan kallpressas och sedan användas till choklad, matlagning eller hudvård. Jag har inte gjort någon lotion själv av kakaosmör men jag har testat det och det var absolut något min hud gillade. Smöret innehåller stabila fetter och mycket antioxidanter samt ämnen som visats ha positiv inverkan på vårt hjärta. Det är alltså inte bara himmelskt gott!

Chokladpraliner

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.