En vardag i Thailand

Efter mer än två månader på resande fot har vi skapat oss en hyfsad rutin för att hålla hälsan på topp. Det är en utmaning i omgivningar där man inte har kontroll till skillnad från hemma. Detta är självklart en del av att resa och innebär både frihet och frustration, det är fantastiskt att resa runt i världen och uppleva så många olika länder och kulturer, men det är frustrerande när man inte har val. Vanligtvis äter vi en väldigt anti inflammatorisk immunstärkande kost, med mycket grönsaker, friska köttprodukter, benbuljong, fermenterade råvaror etc. Alltid kvalitetsoljor till skillnad från de billiga inflammatoriska vegetabiliska oljorna som används i majoriteter av matställen.

Maten vi äter i Thailand är jättegod, lagad på plats men tyvärr inte lokalproducerat och mycket socker används i matlagningen. Ingefära används mycket, vilket är kanon så vi köper och använder i vårt vatten. Likaså växer Aloe Vera lite här och var så vi boostar oss med denna fantastiska planta emellanåt. Det allra bästa är den enorma mängd av kokosnötter som finns överallt, så det njöt vi av varje frukost. Frukter som banan, vattenmelon och ananas växer även i mängder på ön.

Under vår dryga månad på ön Koh Chang lärde vi känna både ön och många av dess underbara människor, vi hittade ett favoritcafe som serverade ekologiskt kaffe och hemgjorda teer, med en matsked kokosolja i! Där kunde vi även köpa hemgjorda hudvårdsprodukter av kokosolja och citrongräs, så härligt!

Det bästa matstället var en restaurang/matlagningsskola där allt smakade fantastiskt gott! Detta blev vårt så gott som dagliga lunch och middagsställe, så vi lärde känna ägaren och köpte även deras egna receptbok så vi kan laga god thaimat när vi kommer hem. Förhoppningsvis smakar rätterna lika gott även om vi utesluter sockret. De hade även hemgjord glass som var otroligt god så den njöt vi maximalt av!

Genom att vi blev fosterföräldrar till en hund vars husse hamnat på sjukhus så lärde vi även känna ett franskt par under våra strandpromenader. Det roliga är att det visade sig att de lever en liknande livsstil som oss, med samma värderingar när det gäller mat och hälsa. De har bott på ön i tre år så visste allt om för och nackdelar när det gäller maten så vi sög ut maximalt med information och kunde göra än mer medvetna val. Kött och ägg åt vi bara på vissa ställen då majoriteten av produkterna tyvärr var importerade och konventionellt framställda.

Thailand är ett otroligt underbart land och våra sex veckor här har varit fantastiska, nu är det dags för nästa del av vårt äventyr som leder till USA!

IMG_0250.JPG

IMG_0251.JPG

IMG_0252.JPG

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.