Fiskgryta med smak av Thailand

FiskgrytaFiskgryta med lax, räkor och med massor av grönsaker i kokosmjölk, smaksatt med kryddor från det thailändska köket. Torkade, limeblad, curry, vitlök, chilli, citrongräs, koriander och ingefära mm.. Smakrik och näringsrik! Mitt absolut favorita sätt att laga mat på är den här typen av allt-i-ett-blandning! Det är så lätt, går fort och smidigt att ha allt i samma form/gryta/panna/kastrull.

Beroende på vad man har i kylskåpet kan denna gryta varieras i oändlighet med olika grönsaker och fisksorter.

Ingredienser i denna smakrika fiskgryta:

– 1/2 Blomkål
– 1/2 Broccoli
– 1 dm Purjolök
– 4 st Palsternacka
– 8 st Champinjoner
– 4 st Morot
– 2 nävar Vitkål
– 400 g Räkor (Krav)
– 400 g Lax (Vildfångad, finns på bl.a Willys)
– 400 ml Kokosmjölk
– 3dl vatten
– Torkade limeblad ca 8 st
– 2 cm Färsk ingefära
– Thaikrydda från Urtekram ca 1 stor matsked
– Salt

Metod (i stekpanna):

1. Hacka upp alla grönsaker och lägg i stekpanna med lite kokosolja eller smör.
2. Tillsätt vatten, kokosmjölk, limeblad, ingefära och kryddor.
3. Hacka laxen och tillsätt den och räkorna i pannan.
4. Smaklig måltid!=)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *