Flyttar Down Under – igen!

flyttarDå var det dags igen, efter nästan två år i Sverige så flyttar vi tillbaka till Brisbane, Australien! Det har varit många diskussioner fram och tillbaka som har lett till beslutet. Det är självklart otroligt svårt att än en gång lämna familj och vänner för att bosätta oss på andra sidan av jorden, men vi kan inte inte göra det. Vi saknar livsstilen, klimatet, vännerna och solen alltför mycket!! Jag vill gå barfota ute året runt…!=)

Eftersom vi är australiensiska medborgare så är det inga problem för oss att åka tillbaka, däremot har det varit en liten process för att få ta med vår vovve Meya. Australien är extremt hårda med sina regler men följer man deras riktlinjer till punkt och pricka går det bra. Inför flytten har Meya behövt rabbiesvaccineras, avmaskas och behandlas för parasiter samt ta blodprover för att kontrollera att hon är frisk. Hon kommer att flyga i ett ”djurplan” (fraktplan) och vara i karantän i 10 dagar innan hon får komma till oss. Vi kommer att åka till Thailand för ett bröllop så vi ankommer två dagar innan Meya får lämna karantän. Det kommer bli tufft för oss och en traumatisk upplevelse för Meya men alternativet är att sälja henne och det är ju inget alternativ så vi hoppas allt flyter på bra.

Det är precis en vecka kvar till avfärd och Meya åker dagen innan oss. Nu sitter vi och fixar med det sista och det känns som allt är under kontroll. Möblerna skickades i somras när vi flyttade ut från huset i Särö, så de är till havs på väg söderut. Sedan dess har vi bott hos mina föräldrar i Småland och passat på att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans. Det sista nu blir att packa våra resväskor och förhoppningsvis få med oss det som är kvar.

När vi kommer fram flyttar vi in till ett härligt hus vi ska hyra, maken kommer att jobba för samma företag som tidigare därnere och jag kommer att fortsätta med Hälsotugg online (Hälsotugg YogaHälsotugg Träning med mera) samt hålla yoga och träningspass i Brisbanes parker, så det ser vi fram emot!

Imorgon tar vi tåget till Stockholm och spenderar tid med familj däruppe tills vi åker nästa vecka!!!

Om ni vill läsa inlägget inför flytten hem till Sverige kan ni göra det här.

Har ni några frågor eller kommentarer mottages de gärna!

/Kristin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.