Frukostmix

FrukostmixFrukostmix är en glutenfri, mejerifri och självklart fri från onaturligt socker, allt för att ge kroppen naturligt bränsle den kan arbeta med! Det är en blandning av vad som finns i skafferiet så det blir en varierande mix varje gång, men alltid lika gott! Om man föredrar en varm frukost är frukostmix ett bra alternativ till standardgröten. Variationen består främst mellan olika fröer eller nötter och jag har även testat med annan frukt än banan, men bananen är en klar favorit. Frukostmix är en bra kombination av fett, kolhydrater och proteiner. Jag använder inga mått utan slänger bara ihop lite av varje, men ska försöka ge er ett hum om mått så det blir lättare att testa på!

Frukostmix för 2 pers (ungefärliga mått):
4 Ägg
1 dl vätska ( jag använder kokosmjölk eller nötmjölk)
2 Msk Sesamfrön
2 Msk Linfrön
2 Msk ChiaFrön
1 Msk Psylliumfrön
1 Msk Kanel
1 Banan

Metod:
Bland ihop allt utom bananen och häll i lite stekolja innan ni lägger i blandningen i stekpannan, låt det stelna lite på botten, hacka i bananen och rör sedan runt allt (som äggröra). Lägg upp på tallrik och vill ni ha lite extra gott så lägg på en klick nötsmör och/eller honung, blir lika mums varje gång!

Som sagt så är måtten endast uppskattade, förhoppningsvis har jag uppskattat dem hyfsat=) Annars får ni testa er fram! Lycka till!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.