Frukostmuesli!

FrukostmuesliYogurt och muesli var länge min favoritfrukost och när jag valde att skippa mejeriprodukter kände jag mig minst sagt lite vilsen! Att ändra sina kostvanor kan kännas som en stor utmaning och nästintill omöjlig för att det känns som att det inte finns något att äta om man väljer att ta bort t.ex socker, gluten och mejeriprodukter, men det är verkligen bara en vanesak! Vi människor är otroliga med våra vanor och rutiner, vilket självklart har både för och nackdelar. När vi skapat nya vanor, är de gamla som bortblåsta och det kan vara svårt att förstå motståndet man kände med att ändra sina vanor från första början. Vare sig du äter mejeriprodukter eller ej så är denna frukostmuesli riktigt smarrig för sig själv eller tillsammans med smoothie, yogurt, kokosmjölk eller annan vätska=)
Frukostmuesli
Ingredienser:
1,5 dl Pumpapureé
6 Msk Kokosolja
2 Msk Honung
5 dl Glutenfri Havregryn
5 dl Kokosflingor
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
1 dl Nötter
3 msk Chiafrön
1/2 tsk Äkta Vaniljpulver
2 tsk Kanel
1 nypa Salt

Metod:
1. Sätt ugnen på 140 grader
2. Om pumpapureén inte redan är färdiggjord hacka pumpa i bitar och koka upp tills de mjuknat, mixa ihop till pureé. Smält kokosoljan och blanda i honung och pumpan.
3. Stäng av plattan och tillsätt havregrynen, blanda väl och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
4. Fördela blandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 20 min, tills mueslin blivit knaprig och fått en fin färg. Ta genast ut ur ugnen och låt svalna för att undvika att den mjuknar.

En annan mumsig och kryddig muesli hittar ni här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.