Full fart på hela kroppen

Efter långhelgens ledighet kan det vara gott med en ordentlig genomkörare av hela kroppen! Kanske har du varit igång hela helgen med olika aktiviteter eller så har all socialisering och god mat kommit främst, i vilket fall så bjuder jag här på tre olika övningar.

Kör 1 min av varje övning och vila kort
Kör 45 sekunder av varje övning och vila
Kör 30 sekunder av varje övning och vila
Kör 15 sekunder av varje övning och vila

Finns det krut kvar i kroppen, börja om från början och kör en omgång till!!


Övning 1. Det grundläggande här är att ta sig från stående ner till liggandes och tillbaka upp. Ju mer du gungar desto lättare blir det, så målet är att kunna göra rörelsen sakta. Ta hjälp av händerna om det behövs. Använd magmusklerna!


Övning 2. Försök hoppa med foten fram till utsidan av handen, så mjuka rörelser som möjlighet. Är det för tufft med hoppen kan du gå foten fram och tillbaka och skippa hoppet. Använd magmusklerna!


Övning 3. Öva balans och benstyrka med denna övning. Stödjebenet kan antingen vara rakt eller böjt, beroende på vad du är ute efter. Är benet rakt är det baksida lår som får jobba mer och är benet böjt blir det istället framsida lår. Håll ryggen så rak som möjligt och använd magmusklerna! Försök hålla balansen och inte tappa den som jag!=)

Har ni frågor så återkom gärna!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.