Glutenfri paj på kikärtsmjöl

Glutenfri paj på kikärtsmjölGlutenfri paj på kikärtsmjöl
I söndags experimenterade jag med lite av varje i köket och en vegetarisk glutenfri paj på kikärtsmjöl var ett av experimenten. Det är sällan jag äter baljväxter men kikärtor har jag alltid gillat både i form av falafel och som råvara i köttfärssås och andra grytor. Så jag blev nyfiken på kikärtsmjölet som en annorlunda ingrediens i en paj, i denna paj ingår även ost som jag också äter sällan men som jag fick ett infall att inkludera. Ingredienserna jag valde i min paj går att variera i mängder, som med alla pajer, men är ni sugna på att testa kikärtsmjöl i pajdegen så följ receptet för degen och ändra fyllningen till det som passar er och finns i ert kylskåp. Spenat och Broccoli använde jag frysta ekopåsar, vill man använda färskt så går det bra att använda samma mängd, likaså kokosmjölk kan bytas ut mot annan mjölk – Ja det går som sagt att variera och experimentera efter behag!=)

Ingredienser pajskal:

6 dl Kikärtsmjöl
6 msk Smör
6 msk Vatten
Nypa salt

Ingredienser till fyllning:

1 paket fryst Spenat
1 paket fryst Broccoli
Champinjoner
1 Lök
6 Ägg
1 Paprika
1,5 dl Kokosmjölk
En stor näve Parmesanost (ekologisk opastöriserad)

Metod:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajskalet och platta ut i formen, nagga med gaffel och förgrädda i ca 15 min.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll över pajskalet, sätt in i ugnen på ca 225 grader i ca 20 min.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.