Glutenfria Hallonmuffins!

Hallonmuffins Muffins är perfekt att bjuda på till fikan, äta som mellanmål eller som frukost! Dessa är dock sötade med honung så är man strikt med sockret kanske man kan testa att skippa det, i vilket fall var de lätta att slänga ihop och blev snabbt färdiga i ugnen. Ju mindre väntetid, desto bättre, eller hur?=) Som alla andra av Hälsotuggs recept är även dessa glutenfria, då gluten är något som alla skulle må bättre av att skippa! Om du inte har testat att skippa gluten i en vecka eller två så rekommenderar jag att du gör det! Känn skillnaden och om du sedan vill äta gluten igen, kör på det, men då har du i alla fall gett kroppen en chans att känna skillnad. Okej slutbabblat, nu till receptet på muffinsen!

Ingredienser:
6 Ägg
2 tsk äkta vaniljpulver
3 Msk Honung
2 Msk Kokosolja
2 Msk Varmt Vatten
1,25 dl Kokosmjöl
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Psylliumfrö
1,5 dl Hallon

Metod:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en muffinsform.
2. Vispa samman ägg, vanilj, honung, kokosolja och vatten
3. Lägg till kokosmjöl, bikarbonat och en nypa salt
4. Lägg till hallon i blandningen och häll sedan upp smeten i formarna.
5. Baka i ugnen i ca 10-15 min

Ät och njut, och gör inte som jag och maken och ät upp alla på en och samma gång…! Whoopps! Vi får se det som ett bra betyg helt enkelt=)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *