Gör dina egna chips

Chips är väl något som de flesta är överens om inte är särskilt nyttigt. De man köper har ofta friterats på hög värme i vegetabilisk olja och innehåller dessutom E-ämnen och transfetter. Därför är det ett bättre alternativ till fredagsmyset att göra sina egna. Det är dessutom supergott! Man kan variera vad man gör sina chips av. Jag gör oftast på sötpotatis eftersom det är både nyttigare och godare än vanlig potatis. Rödbetor är också gott. Man kan även använda morötter, palsternacka eller grönkål när det är säsong för det.

Riv dem i tunna skivor och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. De blir krispigast om de inte ligger för tätt på varandra. Pensla med lite kokosolja och strö salt över. Jag använder ofta chilisalt för att få lite extra god smak på mina chips. Sätt in i ugnen, 150 grader, 30-40 min beroende på hur full plåten är.

chips

 

 

 

 

 

 

 

Tips! De krymper ihop ganska mycket när vattnet dunstar bort, så det är lika bra att göra ett par plåtar när man ändå håller på! Jag river i matberedaren så att det går fort.

Perfekt med ett nyttigt och gott snacks till fredagsmyset!

chips

2 Responses to “Gör dina egna chips

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.