Grönkålschips till fredagsmyset?


grönkålschips
Det är ingen nyhet att vanliga chips rent ut sagt är farliga för vår hälsa med alla dess ingredienser och fettet de friteras i. Det positiva är att det finns ju så många goda alternativ, man kan göra egna hemma av rotfrukter (se tidigare inlägg) eller så kan man göra chips av grönkål som har blivit väldigt populärt på sistone och med all rätta! Grönkålschips måste vara de mest näringsrika chips som finns, de är fullspäckade med antioxidanter, mineraler och vitaminer som A-vitamin, C-vitamin, Kalcium och Magnesium.  De är simpla att tillaga och smakar inte alls som en bladgrönsak i sin knapriga chipsform.

Sätt ugnen på 180 grader, skölj bladen och skär av stjälken, låt sedan torka!
Riv dem i mindre bitar och sprid ut över plåten, för att de ska bli riktigt krispiga behöver de yta, så lägg dem inte för tätt. Häll sedan olja över och se till att alla blad får ta del av oljan, salta och krydda! Jag brukar använda cayenne eller chili, men ibland gurkmeja eller kummin… eller endast salt går också bra!

Grönkålschips

 

3 Responses to “Grönkålschips till fredagsmyset?

  • Tyvärr är det svårt att hitta färsk och även fryst grönkål så här års.

    • Aj då Eva, det är klart så långt tänkte inte jag! Ibland är det lurigt med inte bara tidsskillnad men med årstider som är tvärtemot varandra..! Tur att recepten finns kvar på bloggen tills grönkålen visar sig igen!

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.