Hälsa ur ett helhetsperspektiv

HälsaHälsa ur ett helhetsperspektiv handlar om att se den stora bilden. Rädsla styr oss och påverkar oss från alla håll. Det gäller sannerligen i hälsosfären! Rädsla för ohälsa och sjukdom säljer enormt, ät/gör detta för att undvika sjukdomar etc marknadsförs och påverkar oss mer än ett tråkigt påstående om att äta mer grönsaker/motionera för att må bättre. I Sverige är vi väldigt hälsomedvetna och ämnet diskuteras och syns i media dagligen. Den ena produkten efter den andra är antingen superbra eller superfarlig och vissa känner att det knappt finns något kvar att äta. Likväl som att skitprodukter leder till ohälsa så är detsamma med rädsla och stress inför det vi äter/inte äter. (Missförstå mig inte och tro att jag förespråkar något ”lagombeteende” när det gäller fejkmat, men vi måste se till hela vårt välmående).

Om vi ser till den stora bilden istället för att rikta in oss på detaljer gör vi oss själva en tjänst. Om fokus är kärlek till livet och hälsan, snarare än rädsla för ohälsa och sjukdom så mår vi bättre omedelbart! Det är viktigt att ha i åtanke att välmående innebär just helheten och att stressa upp sig för varje grej man äter eller gör leder inte till välmående. Det finns ingen perfekt hälsa eller kost och att gräva ner sig i detaljer som ifall mycket/lite fett/kolhydrater/protein är bra /dåligt för oss eller vilken olja är som är bäst, vilken grönsak är bättre än den andra etc. leder oftast inte till bättre hälsa. Låt hjärta och intuition få styra mer än surret i huvudet..!

ÄT RIKTIG MAT OCH SE TILL HELA HÄLSAN, hur bra kosthållning du än har så räcker inte det till optimal hälsa och välmående. Mår du inte bra på ditt jobb eller i en relation så påverkar det din hälsa enormt och det spelar ingen roll hur mycket ”supermat” du än äter! Det går inte att fly från delar av livet som inte fungerar, vi måste antingen ändra situationen (byta jobb eller ta oss ur en destruktiv relation) eller ändra vår inställning gentemot situationen. Som sagt är det många pusselbitar som ska passa för att vi ska må bra och vi kan inte endast fokusera på en pusselbit och tro att pusslet går att lägga… Gräv inte ner er i detaljer och gör saker krångligare än de är, naturen och människorkroppen är i sig komplexa i sig för att vi inte ska behöva vara det:)

Känner du att du inte riktigt får ihop livspusslet och behöver en genomkoll på nuläget så kanske en hälsocoach kan vara till hjälp. Under första samtalet går vi igenom din hälsostatus och vart eventuella  obalanser finns och det är helt gratis, om detta är något som resonerar med dig är du varmt välkommen att höra av dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.