Hälsotugg i intervju med trädgårdstidning!

Vet ni vad? Idag har vi blivit intervjuade i form av experter på superfood. Jätteroligt! Vi blev kontaktade av tidningen Trädgårdslandet som ges ut en gång om året i 70 000 exemplar. De hade sett vårt inlägg om superfood och ville göra en intervju med oss för att få reda på mer om vad superfood är, vilka effekter det har på kroppen och vad man kan odla för superfood själv i sin trädgård.

Som ni säkert vet vid det här laget tycker ju vi att superfood är all mat som växer vilt eller odlas efter säsong i näringsrik jord, utan kemikalier och som plockas när den är mogen och äts strax efter. Så all sorts frukt, bär, grönsaker, örter m.m. Äter man dem när de precis mognat smakar de som bäst och det är ju ett bra tecken på att de har kvar sitt optimala näringsinnehåll! Ju längre det dröjer mellan skörd och att råvarorna äts, desto mer av näringsämnena går förlorade.

Vår kost består ju i princip uteslutande av superfoods och då menar vi inte bara frukt och grönt utan vi ser även t.ex. ekologiska ägg och kött av bra kvalitet där djuren är uppfödda på gräs som superfood! Även vildfångad fisk är en form av superfood med sitt rika innehåll av omega 3 fett och andra nyttigheter.

Hur som helst ska det bli spännande att se artikeln och vi tror att den kommer bli jättebra. Det finns ju massor med superfood som man kan odla själv, även i krukform om man bor i lägenhet. Dock får vi vänta ett tag eftersom tidningen inte kommer ut förrän i december.

Vi vill också passa på att tala om hur kul vi tycker det är med alla nya besökare på vår sida! Besökarantalet per dag bara växer och det gör likaså antalet likes på facebook. Vi uppskattar verkligen också alla kommentarer, frågor och fina ord – de värmer!

Tack för att just Du tittar in till oss och vi hoppas att vi kan inspirera er läsare till att antingen komma igång eller fortsätta med att ta hand om er hälsa! Kom gärna med förslag om ämnen eller frågor ni skulle vilja att vi skriver om eller undersöker närmare.

Kram på er!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.