Hamburgerbröd

HamburgerbrödVem gillar inte hamburgare med bröd? Det är ju så gott, speciellt när det är hemlagat! Det finns mängder av varianter på hamburgerbröd och som alltid får man testa sig fram för att hitta det man tycker om och mår bra av. Eftersom jag personligen inte äter gluten eller färdigbakat bröd så testar jag mig fram hemma i köket. Detta är en enkel och god variant, perfekt om man tycker om ett matigare bröd framför de luftiga. Det passar bra som hamburgerbröd men även lika bra till annat!

Ingredienser:
3/4 dl Kokosmjöl
2 Morötter
1/2 dl Vätska (Kokosmjölk, Mandelmjölk, Komjölk, Vatten)
2 Ägg
Salt
1 tsk Gelatinpulver (valfritt)

Metod:
1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered bakplåtspapper på en plåt.
2. Mixa först morötterna och kokosmjölet i en mixer/matberedare och lägg sedan till resterande ingredienser.
3. Dela degen i 8 delar och platta ut på plåten (inte för tunnt för då faller de isär).
4. Baka i ugnen i ca 15 min

2 Responses to “Hamburgerbröd

  • Glutenfritt mår alla bra av att äta och vitt socker ska definitivt bort, såg sockerfilmen på SvT play och den var skrämmande.. Själv slutade jag med gluten för 3 år sedan efter att ha läst in mig på att maten var svaret för just mina 2 långvariga sjukdomar. Kan tipsa om dessa böcker som hjälpte mig väldigt bra och som kanske kan vara av nytta för andra också. http://www.bokmagasinet.se

    • Hej Siw,

      Ja visst är det så att vi alla skulle må bättre av att skippa socker och gluten, Sockerfilmen var riktigt bra och informativ! Vad skönt att höra att dina koständringar har hjälpt dig till en bättre hälsa. Tack för boktipsen!

      Mvh Kristin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *