Hasselnötshjärtan

Bjud någon du tycker om på fina och smarriga hasselnötshjärtan. Garanterat uppskattat att bjuda på hemmagjort godis som dessutom inte är fyllt med E-ämnen och andra konstigheter. Bara naturliga ingredienser och lågt sockerinnehåll!

Du behöver:

  • 100g mörk choklad (jag använde Lindt 85% kakaohalt som inte innehåller några E-ämnen)
  • Ca 1 dl hasselnötter (rosta gärna dem själv i ugnen för lite mer ”crunch-känsla”, 150 grader, 45-60 min)
  • 2 matskedar hasselnötssmör
  • 1 msk honung
  • Formar av något slag, jag använde hjärtformade isformar

Gör såhär:

Smält chokladen i en skål över vattenbad och blanda sedan i hasselnötssmöret och honungen. Rör ihop till en krämig massa.

Lägg 3-4 hasselnötter i varje hjärtform och häll över chokladblandningen.

Låt svalna och stoppa sedan in i frysen i minst 1h eller så länge du kan hålla dig!

De här godbitarna förvaras bäst i frysen om det skulle bli några över.

Hasselnötshjärtan

3 Responses to “Hasselnötshjärtan

  • Nu har jag testat detta receptet 3 ganger och det är SÅÅÅÅÅÅ gott!! Stort tack för tipset!! Kram Karin B

    • Vad roligt Karin!! Kul att höra. Visst är det fiffigt att godis kan vara gott utan att vara sprängfyllt med socker!

Trackbacks & Pings

  • Chokladpraliner - Recept - Hälsotugg :

    […] Smaksätt efter behag! Jag valde att riva färsk ingefära, andra förslag är nötter, vanilj, banan, salt, eller så går det självklart lika bra att lämna dem som de är! Jag använde mig av en isbricka för att få den fina pralinformen, på samma sätt som vi gjorde våra hasselnötshjärtan. […]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *