Kladdkakamuffins gjord på en överraskande ingrediens

kladdkakamuffinssDessa kladdkakamuffins smakar gott och man mår bra efter man ätit dem vilket ofta inte är fallet när man ätit vanlig kladdkaka eller muffins! De är glutenfria, mejerifria och innehåller endast honung som sötningsmedel, de är gjorda på råvaror som kommer från vår moder jord. Den mest överraskande ingrediensen är nog pumpan! Arrowrot kanske är en okänd ingrediens för många, det är en en ört vars rotstockar blivit nermalda till pulver och kan  användas istället för vanligt mjöl. Bikarbonat är ju en fantastiskt och mångsidig produkt som kan användas till allt från matlagning, till rengöringsprodukter och tandkräm! Vill du läsa mer finns en utförlig artikel här http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/

Ingredienser:
5dl Riven Pumpa (går även bra med sötpotatis)
2 Ägg (ekologiska)
2 tsk Vanilj extrakt
1,25dl Rå Honung
1,25 dl Kokosolja
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Arrowrot/stärkelse
2,5dl Rå Kakao
2 Msk Kokosmjöl

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samman den rivna pumpan, ägg, vanilj, honung och olja. Tillsätt sedan bikarbonat, kakao och kokosmjöl och blanda väl. Häll ut i muffinsformar och dekorera om ni vill=) Baka i ugnen ca 20 min, mumsfillibaba!

 

Trackbacks & Pings

  • Pumpa Fudge - Recept - Hälsotugg :

    […] Pumpa har blivit en favorit sedan jag flyttade till Australien då pumpa används till allt här och finns i säsong hela året, en annan favorit med pumpa som ingrediens är kladdkakamuffins och receptet hittar du här. […]

  • Osötad Kladdkaka - Recept - Hälsotugg :

    […] så gillar du idén att baka med pumpa så får du inte missa tidigare inlägg med våra goda kladdkakamuffins! Är man van vid riktigt söta bakverk så kan man alltid tillsätta honung för att få denna […]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *