Lyssnar du på din kropps symtom?

symtomSymtom är inte vår fiende, snarare budbärare som uppmanar oss att ta bättre hand om oss själva! De flesta av oss lever största delen av vår vakna tid i autopilot och som om vi är odödliga, att valen vi gör inte har några konsekvenser. Vi stoppar i oss snabbmat med massa kemikalier och ingen näring och förväntar oss att kroppen ska fungera bra. Människokroppen är en fantastisk maskin som gör sitt allra bästa med vad vi ger den, men får den inte näringen den behöver går den förr eller senare “sönder”. Det enklaste hade varit om kroppen protesterat direkt vid främmande ämnen, istället för att kämpa vidare och låta gifterna byggas på tills det en dag blir för mycket att hantera. Dock ger kroppen oss ofta signaler i form av symtom som trötthet, magbesvär, svullnader etc men vi väljer att ignorera och tysta ned dem.

Får vi tex i oss en bakterie/infektion som leder till illamående, så istället för att lita på vårt immunförsvar och låta kroppen ta hand om det själv så tar vi en värktablett som lindrar vårt illamående och allt känns genast bättre. Vad vi inte inser är att den “magiska” tabletten bara kväver symtomen och vi har nu gett kroppen extra att jobba med i och med gifterna från medicinen. Kroppen tänker då om och försöker få ut gifterna på annat sätt, via bakdörren denna gång. Men diarré är inget vi tycker om så vi väljer att ta en tablett mot diarrén, och än en gång kväver vi symtomen samtidigt som vi lägger till extra gifter. Men vi är nöjda för vi mår ju genast så mycket bättre! Efter någon månad dock så känner vi oss slemmiga i halsen, kroppen försöker nu få ut skiten via lungorna och det lymfatiska systemet, men vi vill inte gå och vara rossliga i halsen så vi äter en medicin mot det också. Symtomen dämpas än en gång men belastningen på kroppen har ökat desto mer och nu försöker kroppen rensa ut infektionen/bakterien via vårt största organ – huden. “Plötsligt” får vi utslag och eksem, vad konstigt tänker vi och ser inget mönster i det. Så vi fortsätter att jobba emot kroppens naturliga process och kväver symtomen än en gång, denna gång med krämer och liknande. Det är som en ond cirkel där vi jobbar emot vår egna kropp! Kroppen har på alla sätt försökt göra sig av med det onda men har blivit stoppad om och om igen, så den har nu inget annat val än att samla ihop alla gifter på ett och samma ställe för att det inte ska spridas och en tumör är bildad..

Kroppen har förmågan att ta hand om sig själv om vi bara låter den! Vi måste ge den rätt förutsättningar, bygga upp immunförsvaret och börja lita på kroppens förmåga, den har så mycket mer kapacitet än vad piller har! Vi måste börja ta ansvar för vår egna hälsa genom de val vi gör och inse att allt kommer med konsekvenser. Mat och vår livsstil kan antingen bygga upp vår hälsa eller bryta ner den, vår kropp är den enda vi har, så det är upp till oss att göra val som främjar hälsan!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.