Leverpastej

LeverpastejAbsolut den godaste leverpastej jag ätit! Den går väldigt snabbt att tillaga och innehåller inte många ingredienser. Kryddningen går självklart att variera men den här mixen blev suveränt god!

Ingredienser Leverpastej:
250 gram lever (kyckling eller nöt)
2 1/2 Msk Smör
1 Lök
1/2 tsk Dijonsenap
Salt
Peppar
Cayenne
2 Droppar Eterisk Olja Nejlika

Metod:
Fräs löken i 2 tsk smör, tillsätt hackade leverbitar och stek tills de är just tillagade. Lägg lever, lök, smör, senap, nejlika, cayenne, salt och peppar i en matberedare och blanda till en jämn pastej. För över till en skål och låt svalna i 10 minuter. Leverpastejen håller sig i ca 3 dagar i kylen.

Leverpastejen är supermumsig på dessa kex!

8 Responses to “Leverpastej

  • Spännande recept! Detta måste jag prova.

  • Det här måste jag prova!
    Har funderat på hur jag ska få in mer organkött i maten och köper aldrig färdig pastej då jag inte hittat någon ekologisk utan socker.
    Kan man frysa pastejen? Tänkte göra dubbel sats på en gång då det bara finns 450g förpackningar med lever här.

    Hälsningar Camilla

    • Detta är som du säger ett perfekt sätt att få in mer organkött på, då den är väldigt mild och god i smaken. Vi har gjort dubbel sats och åt upp den ganska snabbt ändå=) Vet tyvärr inte hur det funkar med att frysa ner den men spontant tänker jag att det inte borde vara några problem..

      Lycka till=)

      Kristin

  • Hej
    Såg bilden på instagram idag och gick direkt in och sökte Jag undrar om ni tror att man kan använda älglever? Stor också på instagram att ni använde vitlök, hur mycket och tog ni bort/la till något annat?
    Tack på förhand.
    Hälsningar/UN

    • Hej!

      Jag har själv bara provat kyckling- och nötlever, men det går säkert bra med älg också! Tre vitlöksklyftor använde jag till leverpastejen jag gjorde igår, i övrigt använde jag detta receptet.

      Lycka till och återkom gärna med resultatet=)

      Mvh/
      Kristin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *