Naturlig deo med bara tre ingredienser

Har du funderat över vad en vanlig deo innehåller? Ganska mycket kemikalier kan vi tyvärr meddela. Dessutom alkohol och oftast metaller som t.ex. aluminium. Detta går rätt ut i blodet och måste tas omhand av våra organ, tillsammans med alla andra miljögifter vi utsätts för dagligen. Vanliga deodoranter täpper normalt sett till svettkörtlarnas gångar och hindrar därmed svetten från att komma ut, men förhindrar därmed också att gifter och andra slaggprodukter kan komma ut ur kroppen. Svettkörtlarna är nämligen ett utav kroppens bästa reningssystem för att rensa ut skräp som kroppen fått i sig. Så istället för att mata kroppen med kemikalier via armhålorna – gör din egen naturliga deo och hjälp kroppen att avgifta sig!

Denna naturliga deo har bara tre ingredienser och är superenkel att göra.

  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk bikarbonat
  • eterisk olja

Kokosoljan är naturligt antibakteriell och har många medicinska egenskaper (läs mer om kokosolja här).

Bikarbonat neutraliserar kroppens odör.

Några droppar eterisk olja sätter lite piff på din deo. Jag använder ekologisk pepparmintsolja. Läs mer om pepparminten här.

Så här gör man:

Lägg kokosoljan i en liten glasburk och smält den, antingen med hjälp av vattenbad eller i ugnen. Blanda sedan i bikarbonat och tillsätt några droppar eterisk olja. Låt stelna och sedan är den klart att användas!

deo

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.