Naturliga Antibiotika

Naturens AntibiotikaAntibiotika har tyvärr blivit utskrivet alltför ofta, även mot virus och inte bara bakterier. Barn i västvärlden får i genomsnitt 10-20 olika antibiotikakurer innan de fyllt 18 år (studie från USA) och öroninflammation är en vanlig anledning. Resultatet av detta är att vår maghälsa förstörs vilket innebär att immunförsvaret sänkts (därför är det vanligt att man efter en dos av antibiotika kan behöva fler för att en dos inte längre räcker). Tyvärr informeras man inte vilken inverkan antibiotika har på vår maghälsa och alltså vår långvariga hälsa eller hur lång tid det tar för magens bakterieflora att återhämta sig efter en antibiotikakur (det kan ta år!).

I livshotade situationer räddar antibiotika liv, men i förebyggande syfte ”förstör” de vår hälsa. Det är inte bara vår hälsa som förstörs utan även miljön. I USA skrivs antibiotika ut väldigt mycket men trots det, används så mycket som 80% av all antibiotika till djur, under uppfödning av konventionellt kött för att påskynda tillväxtprocesser samt förhindra sjukdomar under de dåliga förhållanden de lever i. I Europa är det lite lägre användning, ca 2/3 av all användning går till djuren. Därigenom får vi i i oss antibiotika i andrahand, om vi äter vanligt kött. Lyckligtvis använder inte Sverige alls lika mycket, men de används. Så om situationen inte är livshotande kan det vara en ide att prova på naturliga varianter av antibiotika. För vissa låter det kanske ”löjligt” att naturliga produkter som dessa kan vara så pass starka att man kan välja att använda dem istället för läkemedlet, men vi ska inte underskatta kraften från naturen!

Här är 5 starka antibiotika från naturen:

Vitlök

Vitlök har använts i olika kulturer runtom i världen länge för medicinskt bruk. På 1700 så användes vitlök för att avvärja den dödliga pesten. Den innehåller kraftfull antibiotika, antiseptisk, anti-svamp, och antimikrobiella egenskaper och hjälper till att skydda goda bakterier och eliminera dåliga bakterier. Den är även hög på antioxidanter som skyddar mot fria radikaler som stöder ett strakt immunförsvar. Vanligtvis används vitlöken vid förkylningar. Den aktiva ingrediensen i vitlök som dödar av och skyddar mot farliga bakterier är allicin. Krossa/Mosa vitlöken för att aktivera dessa komponenter och ät de gärna råa som de är, i te eller svagt tillagad mat då de vid upphettning förlorar sina egenskaper. Ett tips är att blanda den råa vitlöken med olivolja och citron och använda som dressing över sallad.

Kolloidalt silver 

Kolloidalt silver har varit känd som en effektiv antibiotika i hundratals år. Under tidigt 1900-tal upptäckte grundaren av Searle pharmaceutical company Alfred Searle, att det hade förmågan att döda av de mest farliga patogener. Searle sa att användandet av kolloidalt silver av många människor hade gett enorma resultat. Den största fördelen var att det snabbt dödade av mikrober utan en negative och farlig påverkan på människan. Studier visar även att kolloidalt silver kan döda av antibiotika resistenta mikrober som bland annat MRSA. Jag beställer mina flaskor via Bodystore.

Oregano Olja

Olja från oregano dödar patogena bakterier utan att störa våra viktiga och nödvändiga nyttiga bakterier. Den är antiseptisk, antiinflammatorisk, dödar skadliga bakterier, svamp och parasiter och är en stark antioxidant, vilket gör den till en extremt kraftfull kombination och utan att uppmuntra antibiotikaresistens, vilket gör den till ett bra alternativ till läkemedel. Den antimikrobiella huvudingrediensen i oregano oljan är carvacrol. För att oljan ska vara effektiv som antibiotika måste den innehålla minst 70% carvacrol.

Echinacea

Echinacea har länge använts mot infektioner av olika slag. Främst av Indianer användes den traditionellt för att läka öppna sår, blodförgiftning och andra bakterierelaterade sjukdomar. Idag används denna ört mestadels mot förkylningar, den har förmågan att förstöra de mest farliga former av bakterier som staphylococcus aureus, som i sin tur orsakar dödliga MRSA. Echinacea finns i form av vätska, juicer, kapsuler och teér. De flesta görs på torkad planta vilket gör de mindre starka än om de är färska.

Manuka honung

Den godaste varianten av naturens antibiotika är förmodligen manukka honung som kommer från Manukaträd i Nya Zeeland och Australien. Den är extremt stark och används därför externt vid sår, löven från träden kan krossas och användas som en medicinsk dryck att hjälpa vid feber. Manuka honung säljs i hälsokost och finns att köpa på Bodystore.

Dessa 5 är bara några exempel på naturliga antibiotika och det finns definitivt fler, men dessa är bra att ha hemma i sitt naturliga apotek. Andra exempel är Äppelcidervinäger, Pau DÁrco, Olivlövsextrakt, Kryddnejlika, Gurkmeja, Ingefära, Kokosolja, Reishi med flera.

Beställ gärna via länken för att stödja Hälsotugg!

Källor:
http://geti.in/GUd6sE
http://www.dn.se/nyheter/sverige/antibiotika-till-djur-hotar-var-halsa/

http://www.naturalnews.com/044931_natural_antibiotics_manuka_honey_anti-virals.html##ixzz3XMLeTNWg
http://geti.in/1fpN2ES
http://geti.in/19Fz8w6
http://geti.in/185rXuZ

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.