Blir det påskchoklad gjord av 20 eller 3 ingredienser i år..?

Påsken närmar sig med stormsteg och med den kommer oftast mängder med påskägg och choklad i olika varianter. Varför inte skippa den konventionella chokladen i år och istället göra egen påskchoklad av endast 4 ingredienser? Dessa 3 ingredienser har olika hälsofördelar alltså kan vi äta vår hemmagjorda choklad med gott samvete och må bra efteråt! Vanlig påskchoklad från affären innehåller mängder av ingredienser och alla är dem kemiskt gjorda vilket kroppen inte kan jobba med. Här är några exempel på vanlig påskchoklad med minst 20 olika ingredienser!! Dessa tillsatser har testats en och en utan att ge ”bieffekter”, men alla dessa tillsammans har absolut inte testats så det bästa vi kan göra för oss själva är att använda sunt förnuft och därefter fatta medvetna beslut angående vad vi vill stoppa i vår kropp!!
påskchokladpåskchoklad

Tips på enkel choklad som går att göra hemma på bara några minuter, förutsatt att ingredienserna finns hemma förstås:
(Måtten är ungefärliga då jag oftast brukar blanda i lite av varje tills jag får en konsistens och smak jag är nöjd med=))
1,25 dl Kokosolja (smält)
4 Msk Rå Kakao
1 Msk Rå Honung
Valfri smaksättning: Kanel, Chili, Nötter, Bär, Mynta… Som ni ser valde jag cashew och gojibär för en mix och mynta för en annan, båda lika goda!!

Blanda ihop ingredienserna och häll ut på bakplåtspapper, smaksätt sedan med det du känner för, sedan är det bara att sätta in frysen 10-15min, klart!!

påskchokladpåskchokladpåskchoklad
 

 

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.