Podcasts

podcastsLyssnar ni på podcasts? Podcasts är helt fantastiska, om ni inte redan lyssnar så kan jag starkt rekommendera det! De är gratis, fullspäckade av information och det finns så stort utbud att alla kan hitta något som passar dem! Det är som en konstant utbildning, att lyssna på olika föreläsningar eller intervjuer och det är så smidigt eftersom man kan lyssna vart man än är! Jag är beroende!=)

Eftersom jag kör bil en hel del mellan mina olika kunder/träningspass så passar det perfekt att lyssna på podcasts istället för en tjatande radiokanal. Det hela började när jag skaffade en Iphone för ca 3 år sedan och det första jag sökte var självklart hälsopodcasts. Mina favoriter finns under The Wellness Couch, som är det gemensamma namnet för flertalet hälsopodcasts. Här hittar ni dem www.thewellnesscouch.com. Det började med tre australiensiska hälsokillar, som startade The Wellness Guys och efter positivt respons utvecklade de fler podcasts och nu har de många:

”The Wellness Guys” och Up For A Chat” om kost och hälsa
”Inside the Champion´s Mind” om självutveckling och mindset
”Life By Design Worldwide” om hälsa, de spräcker myter och utmanar tankesätt
”Love-Life” om kärlek och relationer
”That Paleo Show” om paleokost och livsstil
”100 Not Out” om hälsa långt upp i åren
”The Wellness Family” om familjehälsa
”Careers Unplugged” om karriär
”The Good Doctors”, holistiska läkare som diskuterar hälsa

Toppfavoriterna är:
”The Wellness Guys”: 3 kiropraktorer och naturopater som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter när det gäller hälsa och välmående. De delar alla en grundsyn med utgångspunkt från kroppens naturliga intelligens och betydelsen av att tillfredsställa våra grundläggande behov för hälsa. Deras vision är att informera, utbilda och inspirera lyssnare till bättre hälsa. Podcasten är mellan 20-30min och de är just nu uppe i episod 163! Jag har lyssnat på varenda en och variationen på ämnena är enorm!

”Up For A Chat”: 3 australiensiska kvinnor (varav en är nutritionist och en av mina största förebilder), de diskuterar alla ämnen hälsa och har en lite längre podcast på ca 1 timma och är uppe i 91 avsnitt totalt. I denna podcast känner man sig delaktig och som en fluga på väggen under deras diskussioner.

Anledningen till att jag gillar dessa podcasts så mycket är för att de utmanar traditionella tankesätt och får en att fundera över det mesta! Betydelsen av att ifrågasätta och vara kritisk, att använda sitt sunda förnuft snarare än att följa normen. Bara för att något är vanligt innebär det inte att det är normalt! Kvaliteten och informationen är så pass bra att jag ibland blandar ihop mina föreläsningar från hälsocoachutbildningen med dessa podcaster! Jag är otroligt tacksamt för allt de lärt mig, inte bara om hälsa utan främst om tankesätt och som tankeställare.

En annan suverän podcast ärUnderground Wellness, där Sean Croxton intervjuar experter inom olika områden, allt självklart med hälsofokus. Denna podcast går lite djupare så det gäller att man har ett stort intresse för annars kan det bli för mycket detaljer och information.

När det gäller svenska podcaster har jag ingen aning om det finns några intressanta, har ni några förslag mottages de gärna! =)

3 Responses to “Podcasts

  • Hejsan! Bra tips! Jag älskar poddar och lyssnar en del. Några tips är: Living with Tolle, Oprah – spirit channel, Om man vill ha lite mera ”vardagliga” poddar skulle jag vilja tipsa om; Livshjulet, Värvet, Alex & Sigge, Graaf & Eberhard, Filip & Fredrik, Sommar med Rebecca och Tony, Sommarpratarna (P1), Alsing & company, Economista (ekonomi) eller Carleos. Några guldkorn! Kram Karin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.