Rå Choklad – Kokostårta

Rå Chokla - KokostårtaKan choklad vara hälsosam? Choklad gjord på rå kakao är en naturlig mat som konsumerats i tusentals år och i sitt naturliga tillstånd 100% kakao är smaken bitter. Kakao innehåller många vitaminer, mineraler, antioxidanter och har absolut en plats i en hälsosam kost. Denna lättlagade Rå Choklad – Kokostårta går snabbt att göra, det som tar tid är väntetiden tills den stelnar!

Ingredienser till botten (gärna ekologiska):
2dl Nötmjöl
2dl Kokosflingor
5 Msk Kokosolja
1 Msk Rå Kakao
8 Dadlar
1 Nypa Salt (havs eller bergssalt)

Mixa alla ingredienser i en mixer (eller för hand om du vill kämpa lite). Pressa sedan ner ”degen” i botten av en bakform eller liknande.
Fyllning:
Ca 400ml Kokosmjölk
2 Msk Rå Kakao
2 Msk Rå Honung
1 Msk Kanel
2 Msk Carobpulver (valfritt)
1 Msk Macapulver (valfritt)

Mixa all ingredienser till en jämn smet och häll över botten, lägg in i kyl för stelning ett par timmar.
För att göra tårtan lite tjusigare kan ni sprinkla kokos eller krossade kakaoböner (cacao nibs) som jag gjorde. Skivad frukt går lika bra!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *