Rå Choklad – Kokostårta

Rå Chokla - KokostårtaKan choklad vara hälsosam? Choklad gjord på rå kakao är en naturlig mat som konsumerats i tusentals år och i sitt naturliga tillstånd 100% kakao är smaken bitter. Kakao innehåller många vitaminer, mineraler, antioxidanter och har absolut en plats i en hälsosam kost. Denna lättlagade Rå Choklad – Kokostårta går snabbt att göra, det som tar tid är väntetiden tills den stelnar!

Ingredienser till botten (gärna ekologiska):
2dl Nötmjöl
2dl Kokosflingor
5 Msk Kokosolja
1 Msk Rå Kakao
8 Dadlar
1 Nypa Salt (havs eller bergssalt)

Mixa alla ingredienser i en mixer (eller för hand om du vill kämpa lite). Pressa sedan ner ”degen” i botten av en bakform eller liknande.
Fyllning:
Ca 400ml Kokosmjölk
2 Msk Rå Kakao
2 Msk Rå Honung
1 Msk Kanel
2 Msk Carobpulver (valfritt)
1 Msk Macapulver (valfritt)

Mixa all ingredienser till en jämn smet och häll över botten, lägg in i kyl för stelning ett par timmar.
För att göra tårtan lite tjusigare kan ni sprinkla kokos eller krossade kakaoböner (cacao nibs) som jag gjorde. Skivad frukt går lika bra!

3 Responses to “Rå Choklad – Kokostårta

  • Jag tror att detta var den godaste tårta jag någonsin smakat! HIMMELSK!
    Ett problem bara, fyllningen vägrar att stelna i kylen. Det händer bara inte, hur länge jag än väntar. Jag misstänker att det är kokosgrädden (santa maria the creamier) jag använder som inte är tjock nog. Eller vad kan det bero på? Undrar vilken kokosmjölk du använder och hur du gör med vattnet som brukar finnas ihop med kokosgrädden. Du kanske tar 2 burkar för att få 400 ml grädde och använder vattnet till nåt annat?
    Tack för en underbar tårta!

    • Åh vad roligt att höra att du tyckte om den så mycket! Ärligt talat så var det väldigt längesen jag gjorde den och kommer inte ihåg vilken typ av kokosgrädde jag använde.. Min spontana tanke är definitivt att testa endast den tjocka delen och använda vattnet i en smoothie eller liknande. Lycka till=)

      Mvh Kristin

  • Hej igen!
    Denna tårtan är på G inför midsommar!
    Nu undrar jag ifall du tror att det blir bra ifall jag tar kokosmjöl istället för mandelmjöl.
    Önskar dig en glad midsommar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.