Räkcoctail med chili och koriander

Räkcoctail med chili och koriander

Denna räkcoctail är en riktig vinnare, antingen som förrätt eller som tillbehör. Jag hade den som tillbehör till en bit varmrökt lax. Mycket gott! Kombinationen av lime, chili och koriander ger en fräsch smak. Den kan med fördel göras i förväg och stå och dra åt sig av de goda smakerna. Saften från limen gör att avokadon håller sig grön och fin.

 

 

 

För 4 pers:

  • 1 stor mango
  • 2 avokado
  • 400g räkor
  • ½ rödlök
  • 1 lime
  • 1 röd chili
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Gör såhär:

Skär mango och avokado i bitar.

Finhacka rödlöken.

Blanda räkorna med mango, avokado och rödlök i en skål.

Pressa över lime och tillsätt olivolja.

Hacka i chili och koriander.

Salta efter tycke.

Blanda om och servera din räkcoctail i små portionsskålar.

Räkcoctail med chili och koriander

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *