Raw Snickerstårta

Denna kaka måste du smaka! Den är raw, vilket betyder att den inte behöver bakas och är lätt att göra. Likaså är den fri från gluten, mejeri och tillsatt socker! En god och mättande tårta som går fint att bjuda på till alla, dock inte är nötallergiker så klart!

Många startar året med nya hälsolöften och att minska på sötsaker kan vara ett, denna kaka passar bra om du vill hitta ett mer hälsosamt alternativ till snickerskakan!

Botten:
2,5 dl Mandelmjöl
0,6 dl Kakao
0,6 dl Honung
3 Msk Kokosolja
Nypa havs/ bergssalt

Fyllning:
2,5 dl Naturellt Jordnötssmör
2 dl Vatten
1,25 dl Kokosolja
1,25 dl Honung
Nypa salt

Chokladtopping:
2 msk Kokosolja
2 msk Honung
3 msk Kakao

Instruktioner:
1. För att förbereda botten, blanda alla ingredienser i en bunke till det blir en fin deg. Kokosoljan måste smältas i alla steg. Lägg folie i en tårtform och pressa sedan jämnt ut smeten i en tårtform eller liknande, för att lätt kunna ta ur tårtan från formen om så önskas.

2. Fyllningen görs genom att blanda de fyra ingredienserna i en mixer, till en jämn smet som sedan hälls över botten. Låt kakan stelna ordentligt i frysen (ca 4 timmar).

3. När tårtan stelnat så kan du lätt ta ur den ur formen. Blanda sedan kokosolja, honung och kakao till en mumsig chokladsås som sedan hälls över tårtan. Om tårtan ska ätas direkt så vänta i ca 15 min innan du skär i den. Annars kan den förvaras i kylen, ät och njut!!

IMG_0359.JPG

IMG_0360.JPG

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.