Resa med hälsan i fokus

Snart bär det av för oss, vi lämnar Australien på tisdag och flyger då till Kina. Där stannar vi i 2 veckor och sedan åker vi till en vän i Taiwan och hälsar på henne en vecka. Därifrån flyger vi till Thailand och möter upp familj och förbereder oss för bröllop! Efter Thailand flyger vi via USA hem till Sverige och landar runt mitten av December. Så himla häftigt ska detta bli!!

Senaste veckorna har det varit mycket att stå i med allt som måste fixas innan vi lämnar vårt liv här, men det rullar på och är förhoppningsvis klart i helgen.

Eftersom vi ska vara borta ett bra tag, gäller det att vi förbereder oss för att behålla hälsan på topp. Det kan vara tufft och krävande för hälsan att resa länge, inte ha tillgång till bra mat etc. Då gäller det att planera och vara förberedd, så kan man lätt stötta kroppen och därmed få ut mer av sin resa, för vem vill känna sig halvdålig när man är ute och äventyrar? Inte jag i alla fall! Det har hänt många gånger för mig tidigare men nu är mitt immunförsvar starkare och jag är förberedd på ett helt annat sätt, då jag tar med mig en liten väska från naturens apotek.

Första tipset är att skippa flygmaten, man kan knappt kalla det mat då det för det mesta är en blandning av processerade kemikalier. Det är smidigt att ta med sig snacks som frukt, nötter, bars, grönsaker, hembakade kakor/ muffins och mat som sallad, bröd och liknande. Den enda restriktionen är vätskor under 100ml.

Hjälpmedel från naturens apotek som kommer med på resan:

– Probiotika för att fylla på med goda bakterier som kan övervinna de onda när det behövs.
– Essensiella/ Aromatiska oljor, luften i flygplan är katastrofal och något så simpelt som en lavendelolja både renar luften samt har en lugnande effekt på oss, vilket underlättar för sömn. Likaså antiinflammatoriska, antiseptiska oljor hjälper immunförsvaret att hålla sig på topp. Vissa flygplan sprutar även bakteriedödande/bekämpningsmedel i slutet av flygturen för att döda bakterier och då kan en sjal med ett par droppar olja komma lämpligt tillhanda.
– Grönt pulver/tablett (tex chlorella) för att hjälpa kroppen rensa ut gifter som samlas på sig under resan (flygplatser och plan utsänder bland annat höga halter av strålning)
– Egengjord tandkräm/deo får självklart följa med då det är svårt att få tag i tandkrämer utan en mängd gifter i.
Vanliga tips som att dricka mycket vatten och röra på sig under och efter resan är självklart viktiga! Ett annat tips efter landning är att försöka ha bara fötter i kontakt med marken för att ge kroppen en chans att lättare hitta till sin dygnsrytm.

Det ska absolut inte kännas som en börda att förbereda sig på detta sätt inför en resa, jag ser det som ett sätt att ta hand om mig själv på bästa sätt! Mår man bra så innebär det självklart en bättre resa!

Har ni några fler tips, mottages de gärna!

IMG_0188.JPG

2 Responses to “Resa med hälsan i fokus

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.