Kan du bekvämt sitta på huk?

Att sitta på huk är en grundläggande position för människan och ursprungligen en viloposition. Dock är det inte många i västvärlden som använder positionen för att vila i. Vi kan till och med gå så långt och säga att majoriteten av oss har svårigheter att bekvämt sitta på huk. Som barn är det inga problem att sitta på huk en bra stund, men när vi slutar att göra det försvinner rörligheten. Så nu är det dags att utmana oss själva att återta en grundläggande funktion och med den förbättra rörlighet, hälsa, matsmältning.. med mera! Det kommer inte vara lätt till att börja med, höfter, anklar, rygg och andra kroppsdelar kanske protesterar men ge det tid, tid, tid och du kommer känna skillnaderna och kroppen kommer att tacka dig! Så börja direkt! När du pratar i telefon, skriver ett sms, väntar på att maten ska bli klar eller helt enkelt när du känner för det!

Det lättaste sättet att börja på är emot en vägg, ta ett steg ut från väggen och håll sedan ryggen mot väggen när du sjunker ner på huk så långt du kan. Med tiden blir det lättare och när du känner dig redo kan du lämna väggen. Jobba dig upp till att du bekvämt kan sitta I hela 30 min!

Försök ha platta fötter och rak rygg, min position har förbättrat enormt sedan jag medvetet började öva att sitta på huk, men det finns utrymme för förbättring! 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.