Soppa på jordärtskocka med ingefära och vitlök

Jag fick precis ett lass jordärtskocka från mamma, direkt ur jorden. Precis som det ska vara! Vad passade då bättre än att i dessa kyliga vårtider koka ihop en soppa med anti-inflammatoriska och immunförsvarstärkande egenskaper.

För ca 4 pers:

  • 1 kg jordärtskocka
  • 3 stora palsternackor (ca 300g)
  • 5 charlottenlökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 cm ingefära
  • 1l buljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk kokosfett
  • 1 msk gurkmeja
  • Salt och peppar
  • Något grönt till dekoration (jag hade ärtskott)

 

Gör såhär:

Skölj och skrubba jordärtskockorna och palsternackorna. Dela dem i småbitar.

Hacka löken och stek den i kokosfettet i en stor gryta. Blanda i jordärtskockorna och palsternackorna och låt dem puttra på svag värme i ca 5 min utan att de bryns.

Häll därefter på buljongen och låt koka upp. Låt soppan skjuda i 15 min tills skockorna mjuknat. Riv ingefäran och rör i. Pressa även i vitlöksklyftorna.

Ta bort soppan från plattan och mixa med stavmixern till en slät soppa. Rör i kokosmjölken, gurkmejan och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med lite klippta ärtskott eller någon färsk bladkrydda.

Soppa på jordärtskocka med ingefära och vitlök

2 Responses to “Soppa på jordärtskocka med ingefära och vitlök

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *