Stekt blomkålsris med bacon & ägg

Stekt blomkålsris
Detta recept på stekt blomkålsris med bacon & ägg är lätt att tillaga och smakar riktigt gott! Blomkål är en grönsak som går att använda på så många sätt! I mos, bröd, pizzabotten, som ris, ugnsrostad – dessa är bara några förslag som denna grönsak gör sig bra på! Blomkål innehåller bland annat mängder av C-vitamin, folat och även ämnet allicin, precis som vitlök som är antiinflammatoriskt.

Ingredienser till Stekt Blomkålsris med Bacon & Ägg för 2 personer:

  • 3 Skivor Bacon
  • 1 mediumstor Blomkål
  • 1 dm Purjolök
  • 4 Champinjoner
  • 2 Ägg
  • 1 bit Ingefära (ca 2cm)
  • 1 Morot
  • 2 Msk Kokosolja
  • 1 näve Gräslök (valfritt)
  • 1 näve Koriander
  • 1-2 Msk Olivolja
  • Örtsalt och peppar

Metod:

1. Skär/Klipp baconskivorna i bitar och stek till krispiga. Sätt åt sidan.
2. Vispa äggen och stek som tunn omelet, skär i remsor och hall samman med baconen.
3. Skär upp/ Bryt blomkålen i bitar och lägg i matberedare, mixa till konsistensen av ris.
4. Riv morötterna och ingefäran
5. Smält kokosolja och fräs purjolök och champinjonerna. Tillsätt ingefäran, morötterna och blomkålen. Salta och peppra. Stek i ca 5 minuter.
6. Tillsätt olivoljan och blanda samman allt.
7. Garnera med gräslök och/eller koriander

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *