Träningsmotivation i mörkare tider..

träningsmotivationHur är din träningsmotivation? Är det något av en vana och del av din vardag eller känns det motigt och något du helst undviker? Blir det tuffare nu när mörkret och kylan är här?

Många tänker att de av olika anledningar inte kan träna/springa, men hårt sagt kan alla det så länge du inte sitter i rullstol eller liknande. Du kanske önskar att kunna springa 5 km eller ett helt maraton men det känns som en omöjliget… Du tänker att du aldrig skulle klara det…. Men om vi ser på det från en annan vinkel, tänk om din familjs liv stod på spel eller att 1 miljon väntade vid mållinjen? Då hade din motivation garanterat ökat enormt och du hade satsat allt på att ta dig i mål! Det hade inte varit några problem, när du bestämmer dig för något, kan inget stoppa dig! Eller?!

Så här kommer helgens utmaningen, vilken typ av motion det än gäller så utmana dig själv till rörelse! Är tex 5 km löpning ett mål/önsketanke i bakhuvudet, börja sakta och bygg uppåt och även om du kanske inte ”räddar” en familjemedlem eller vinner 1 miljon så förbättrar du din hälsa och vad är väl mer värt än det? Under mina år som personlig tränare har jag aldrig träffat någon som ångrat ett träningspass! Ta med en vän, parner, hund, barn ut och spring! Börja med att variera promenad med löpning, tex med fartlek där du väljer något i omgivningen som start och stopp-punkt. Gå 2 väglampor och spring 2 eller fokusera på träd, hus eller annat och låt omgivningen styra din fartlek!

Heja Heja!!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.