Trolltunga – vandring i Norge

Norge har länge varit på min lista över länder att besöka och Trolltunga en vandring att göra! De bästa semestrarna består av mycket natur och aktivitet enligt mig, att vandra i berg är definitivt en favorit!

Trolltunga ligger utanför Odda och är en vandring på 22km. De första kilometerna är riktigt tuffa, brant uppför stenar och lera. Sedan planar leden ut och man vandrar längs bergskammen och njuter av vackra utsikter och otrolig natur. Hela turen beräknas ta ca 10 timmar, för vår del tog det ca 4 timmar upp och 3,5 timma ner. Det var de två första och sista kilometerna som var absolut tuffast, med branta ojämna stigar fyllda med stenar och lera, så benen fick sig en rejäl utmaning! Det var mycket folk på vandringsleden, i alla åldrar, nationaliteter och klädval – när det gick brant uppför var det shorts och t-shirt som gällde, medan uppe på berget bredvid snön krävdes desto mer kläder!

Efter 11km når man toppen av vandringen och målet! Trolltunga är en stenformation på 1100 meter över havet och klippan (formad som en tunga, därav namnet) ligger ca 700 m över Ringedalsvatnet, med spektakulär utsikt! För att få vårt foto taget ute på klippan fick vi köa i ca 1 timma..!

Trolltunga

”Climb mountains not so the world can see you, but so you can see the world”.
Trolltunga
Hälsotuggarna Kristin & Hanna =)

Trolltunga
Självklart måste vi leka lite med yoga på klipporna!=)
Trolltunga

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.