Vad gör en hälsocoach?

Många är osäkra på vad en hälsocoach är och gör, det är en fråga jag ofta får när jag berättar att jag jobbar som Personlig Tränare och Hälsocoach. De allra flesta vet vad en PT gör, kort sagt guidar och stöttar personer när det gäller träning och rörelse. En hälsocoach kan man kort sagt säga guidar och stöttar personer att göra livsstilsförändringar, främst när det gäller kost.

För mig har helheten alltid varit det viktigaste, oftast är det flera olika delar man måste ha i åtanke när det gäller hälsa och välmående. Som hälsocoach guidar och stöttar jag kunder i rätt riktning och det hjälper dem att göra praktiska förändringar till det bättre. Alla är vi olika och det finns inget ett rätt sätt att äta och leva, en hälsocoach ser till individen och förenklar hälsosamt levande. Hälsopedagogutbildningen var en kandidatexamen jag gick i Göteborg och Hälsocoachprogrammet är en 1-årig distanskurs via http://www.integrativenutrition.com/.

Personligen tycker jag att vi alla med fördel skulle ha varsin hälsocoach som stöttar och guidar oss i hälsodjungeln och mot våra mål, hur härligt vore det inte att alltid ha en egen personlig cheer leader! I USA har läkare börjat inse betydelsen av hälsocoacher och har hälsocoacher anställda för att tillsammans hjälpa patienter till bättre hälsa. Läkare har ett tufft tidsschema och deras jobb är att diagnostisera och behandla, inte att förebygga. Genom ett samarbete kommer båda delarna in, det ideala är att arbeta mot hälsa istället för ifrån sjukdom- förebygga, snarare än behandla.

Jag ser fram emot den dag då alla sjukhus och företag har en hälsocoach för att hjälpa befolkningen att implementera de förändringar som behövs, så vi kan undvika kroniska sjukdomar och liknande! Vi alla har ju samma mål, att MÅ BRA och trivas med våra liv!! Håller ni med?=)

Är du nyfiken och vill veta mer om hur vi kan jobba tillsammans, ta då första steget och hör av dig för ett första GRATIS samtal!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.