Om Hälsotugg

IMG_4205Hälsotugg bildades av två tjejer som delar en stor passion för naturlig hälsa och av den enkla anledningen att sprida hälsobudskapet för ett friskare Sverige! Vi är övertygade om att mat kan fungera som medicin, men likaså ha en motsatt och skadlig inverkan på hälsan. Vi anser att mat i sin mest naturliga form ska vara riktlinjen och har anammat Hippocrates gamla motto: ”Let food be thy medicine and medicine be thy food”.

Bloggidén med Hälsotugg växte fram efter att vi båda började tänka i helt nya banor när det gäller vår egen och samhällets syn på hälsa. För några år sedan ansåg vi att vi levde ett hälsosamt liv och hade bra koll på hälsa, men efter att ha börjat lyssna på podcasten ”The Wellness Guys Show” insåg vi snabbt att den kunskapen vi hade lärt oss genom livet hade vi helt enkelt accepterat utan ifrågasättande. Vi syftar t.ex. på fettfria produkter, fullkornsflingor, margarin m.m. som man var överens om var bra för hälsan. Även påståendena att socker och fett är något som man ska se upp för, till och med i större utsträckning än tillsatser och kemikalier. Likaså att vårt genetiska arv är den huvudsakliga orsaken till sjukdomar och det faktum att om man har ont någonstans tar man en värktablett utan att ägna en tanke åt hur den egentligen påverkar kroppen.

Vi tar avstånd från citat som “Ingenting är så nyttigt att man alltid kan äta det och inget är så onyttigt att man aldrig kan äta det” och vill genom Hälsotugg förmedla vilken typ av dagens “mat” som faktiskt inte har en plats i vår kost, samt informera om andra faktorer som påverkar vår långsiktiga hälsa. Vi vill helt enkelt göra läsarna medvetna om hur mycket man faktiskt kan påverka sin egen hälsa och uppmana er alla till att ifrågasätta information och fakta. Självklart innebär det också att ni även ska ifrågasätta det som vi delar med oss av! Det finns mängder av motsägande information inom hälsoområdet och det går alltid att hitta studier som visar ett motsatt resultat. Därför är det viktigt är att ta del av information från olika håll, ha i åtanke att det kan finnas bakomliggande motiv och sedan är det upp till var och en att bestämma vad som känns rätt för en själv. Att både lyssna och lita på sig själv och sin kropp är oerhört viktigt för långsiktig hälsa!

Kristin
Jag är utbildad Hälsopedagog vid Göteborgs universitet, licenserad Personlig Tränare och även utbildad till Kostrådgivare och Hälsocoach via Institute of Integrative Nutrition i New York. Just nu bor jag i soliga Brisbane, Australien och arbetar där som hälsocoach, personlig tränare och yogalärare. Största passionen är hälsa och att arbeta med människor som vill må bättre, genom att tillsammans jobba mot en hälsosammare livsstil.

Hanna
Jag har läst Internationell Projektledning på Högskolan i Skövde och är numera bosatt i Stockholm efter ett par år i Argentina och London. Jag har ett stort intresse för kost och hälsa och har sedan barnsben varit road av matlagning. Något som ofta resulterar i ett och annat experiment i köket!

Vi hoppas att ni gillar vårt tugg och att vi kan inspirera er till att följa vår resa mot långsiktig hälsa!

/Hälsotugg

6 Responses to “Om Hälsotugg

 • Såååå himla glad att jag hittat er fina sida!! Detta tack vare instagram! =)
  Ni tar upp allt som intresserar mig och som jag också fått upp ögonen för så sent som detta år!! Fortsätt skriv och sprida färgglada hälsobudskap!!
  Tack för massor av nyttig inspiration!!
  / Lina

  • Tack så otroligt mycket för dina fina ord Lina!! Vad roligt att höra att du hittar inspiration i det vi tar upp, det värmer verkligen. Vad spännande att du just påbörjat denna ”hälsoresa”, lycka till och hör gärna av dig igen med uppdateringar, funderingar eller önskemål om inlägg!=)

   /Hälsotugg

 • Hej, har ni någon e-mail som man kan kontakta er via?

 • Ok vilken blogg. Här kände jag mig hemma. Har lite samma tänk om detta med hälsa med både mat och kemikalier. Ni har satt mina tankar i ord.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.