Stretchövningar för axlar och handleder

Sitter du mycket framför datorn eller har ett allmänt stillasittande jobb? Då är dessa stretchövningar perfekta för att lösa upp tajta axlar och handleder. Ibland kanske vi ger axlarna lite kärlek men det är sällan handlederna får någon och de kämpar ju så hårt varje dag! Att stretcha våra kroppar gör under för muskler och leder, inte bara blir vi mer lösgjorda, utan syresättning och cirkulation i kroppen förbättras. Likaså minskar skaderisk och har man en skada, läker den fortare.  Tänk på katten eller hunden som stretchar och sträcker ut sin kropp varje gång den sovit och hur smidiga de är, försök göra en vana av att framförallt sträcka på dig, men även göra några olika stretchövningar varje dag. Resultatet känns snabbt i kroppen i form av ökad lösgjordhet.

stretchövningarstretchövningarHär är 2 olika handledsstretcher, i den första vänder du fingrarna mot dig och lägger handflatorna mot marken, börja i en position där höfter och axlar i samma höjd, känns det okej kan du sätta ner rumpan mot fötterna. Det viktigaste att tänka på när man stretchar är att det ska inte göra ont! Det ska strama, men inte till smärta. I den andra övningen vänder du ovansidorna av handlederna mot varandra och försiktigt pressar dem mot marken, du kanske når marken, kanske inte, det viktigaste är att du lyssnar på din kropp och vad som känns bra för dig.

 

stretchövningar
I denna axelstretch behöver du en sjal, bälte eller liknande. Som du ser på bilden så börjar du med raka armar ganska brett isär, håll armarna raka och ta dem bakom dig och sedan tillbaka upp. Den största stretchen sker oftast i positionen på bild nummer tre. Justera avståndet mellan händerna tills det passar dina axlar och gör sedan denna halvcirkelrörelse tills spänningarna i axlarna börjar att lossna lite.

 

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.