Vårstädning i skafferi och kylskåp?

I helgen var jag på ett tre dagars seminarie med ”mat som medicin mannen” Don Tolman och huvudet är nu sprängfyllt med information och tankeställare! Det är svårt att ens veta vad jag ska börja, får nog låta allt smälta i några dagar så huvudet hinner processera allt. I vilket fall som helst så blev jag garanterat inspirerad till att fortsätta leva så ”naturligt” som möjligt och med en genuin tilltro till min kropps inbyggda kapacitet och förmåga att fungera optimalt, föutsatt att jag prioriterar och tar hand om den! Det gör jag genom att äta riktig mat, som växer i naturen och inte tillverkats i fabrik, röra på mig regelbundet, dricka mycket vatten, vara utomhus och andas frisk luft och få solstrålar på mig, vårda mina relationer och göra saker som får mig att må bra (dela med mig om naturlig hälsa och välmående är ett sätt=)

Vanligtvis gör många en stor vårstädning av sitt hus för att göra sig av med det gamla och in med det nya och fräsha i redo för våren, likaväl som vi städar vårt hus, bil och utsidan av våra kroppar är det egentligen än viktigare att städa insidan av oss! Kroppen är ju det absolut viktigaste vi har, för vad vore vi utan den? Trots detta tar de flesta av oss vår kropp och hälsa för givet, till den dag något inte fungerar som det ska.  Att fasta har sedan urminnes tider varit ett sätt att rena kroppen och även knoppen på, men som i vår moderna värld försvunnit. Egentligen är det nu vi behöver en rensning (fasta) som mest med alla kemikalier vi dagligen utsätts för. Människan är den enda varelse som fortsätter att äta när vi är sjuka, även om vi naturligt tappar aptiten har vi blivit lärda att vi måste äta för att få energi för att orka bli friska, men kroppen vill ge all fokus på att bli av med det sjuka och inte behöva lägga energi på matsmältning och alla dess processer. Djur slutar instinktivt att äta när de blir sjuka och vet att det är det kroppen behöver för att snabbast kunna läka, men människan är ju ”smartare” än djuren och vi har tillgång till mediciner som ”hjälper” oss att bli friska så varför vänta ut en sjukdom när en tablett kan fixa det lite snabbt istället? (suck). Som sagt vi måste hitta tillbaka till tron på vår kropps förmåga och enorma intelligens. Fasta kan man göra på olika sätt, det kommer ett blogginlägg om det snart.

Meningen med detta inlägg är att ge er en tankeställare att när ni gör en vårstädning av huset, ta då samtidigt första steget till att städa kroppen, genom att rensa ut kemikalier från hemmet innan de når kroppen! Jag rekommenderar att ni väljer ett skafferi åt gången, börja med köket! Gå igenom produkterna, läs innehåll och använd förnuftet så kommer ni långt!=)

Även om vi försöker leva så giftfritt som möjligt så smyger sig produkter och kemikalier sig in ändå så i morse tog jag en omgång med det sista och lyckades plocka ihop en blandning!

vårstädning

Lycka till och har ni några frågor så vet ni vart vi finns!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.