7 dagars vätskefasta

vätskefastavätskefasta
Förra veckan utmanade jag mig själv genom att göra en vätskefasta bestående av juice, benbuljong och vatten, jag tänkte att efter 29 år var det dags för en ordentlig rengöring av min insida! Den främsta anledningen till att jag gillar att experimentera mig fram med hälsa och välmående är för att jag verkligen strävar efter att bli den bästa versionen av mig och må så bra som möjligt, inser att det kanske låter som en kliché, men så är fallet. Jag vill bredda mina erfarenheter, se vad som händer och hur kroppen reagerar för att fördjupa mina kunskaper för att sedan kunna leverera dem vidare till mina klienter som personlig tränare och blivande hälsocoach. Detta innebär absolut inte att jag testar allt möjligt som senaste trenddieter med annat! Jag utgår från sunt förnuft och de kunskaper jag samlat på mig under år av hälsostudier.

Med detta som bakgrund valde jag att fasta en vecka, främst för att ge mitt matsmältningssystem en välförtjänt vila, rensa ut gifter och slaggprodukter och allmänt ge kroppen en chans att kunna reparera och lägga energi där det behövs (läs mer i tidigare inlägg). Jag ville även testa mig mentalt, utmaningen att endast dricka i 7 dagar och inte tugga eller små äta hur som helst, som lätt händer annars. Ibland styr maten mig mer än vad jag styr maten, kan det kännas som.

Anledningen till att jag valde att inkludera benbuljong var för att få i mig mer energi och näringen i benbuljong är väldigt hög och har en läkande och reparerande påverkan på kroppen men framförallt magen. När det gäller mitt val av 7 dagar beror det på att mestadels av detoxandet händer runt dag 3 och efter det reparerar kroppen sig och energin blir bara högre och högre, dag 5-7 var fantastiska! Mitt dagliga intag var en kopp benbuljong på morgonen, sedan ca 2 ½ l juice och samma mängd vatten utspritt under dagen.

Hälsovinster av att fasta:

–          Stärker immunförsvaret

–          Motverkar sjukdomar

–          Rensar ut kroppen på gifter

–          Förbättrar sömn

–          Förbättrar maghälsa och matsmältning

–          Förbättrad mental kapacitet

–          Ökad energi 

Summan av kardemumman är att jag är väldigt stolt över mig själv som gjorde denna utmaning och genomförde den utan några större svårigheter. Resultatet är att jag känner mig pigg, alert, sover ännu bättre och har helt enkelt fått en liten ”pånyttfödelse”!=) Förhoppningsvis kanske någon av er läsare är sugna på att testa, eller vem vet ni kanske redan har? I vilket fall kan jag starkt rekommendera att vätskefasta för hälsans skull!

Här kan ni även läsa om Hannas erfarenhet av sin juicefasta samt få tips och inspiration till juicer.

Om ni har frågor, funderingar eller kommentarer mottages de gärna!

vätskefasta

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.