salt

Är det skillnad på salt och salt?

Det är stor skillnad på salt och salt! Den naturliga formen är otroligt viktig för vår kropp och hälsa, medan det vita bordssaltet inte borde ha någon plats i vår kost. Vanligt salt, bordsalt, består till 97,5% av natriumklorid. Resterande 2,5% utgörs av kemikalier, jod, och aluminium. Aluminium är skadligt för hjärnan, och det finnns koppling
+ Read More

chiafrön

10 sätt att använda chiafrön

Namnet chia kommer från chian som betyder oljig, vilket förklarar en av fröets största fördel,  nämligen innehållet av den livsnödvändiga fettsyran omega 3 (som vi även får från bland annat feta fiskar). Chiafrön hjälper till att minska sötsug samt kontrollera aptiten eftersom de sväller i magen (med vätska sväller de upp till 17 gånger sin
+ Read More

rabarber och hallonkaka med smultäcke

Rabarber och hallonkaka med smultäcke

Ljuvligt god kaka med smulpajskänsla som funkar lika bra i picknickkorgen som på efterrättstallriken. Perfekt för sommarens bär men man kan såklart byta ut rabarber och hallon mot vilka bär eller frukter man vill och söta med mer eller mindre dadlar beroende på hur syrliga bär som används. Den är enkel att göra och är fri från
+ Read More

Gifter

Gifter i kroppen minskar med ekomat

Gifter i kroppen av icke ekologisk mat? Hur påverkas nivåerna när man övergår till ekologisk mat? Nyligen visades en studie av en familj, som gick från att äta icke-ekologisk ”vanlig” mat till att äta ekologiskt och dess betydelse för giftnivån i kroppen. Ett otroligt intressant projekt som jag hoppas det kommer fler av! Resultaten hos
+ Read More

Pumpagröt med smak av apelsin

Pumpagröt med smak av apelsin

Gröt är definitivt en frukostfavorit hemma hos oss, men vi gör den lite mer näringsrik än den traditionella havregrynsgröten. Det är så lätt att variera beroende på vad man har hemma och så är det gott med något varmt på morgonen tycker jag. Speciellt på den kalla halvan av året. Det är också ett lätt
+ Read More

Choklad-Cashew-Fudge

Choklad-Cashew-Fudge!

Mumsig chokladcashewfudge som fixas ihop på bara några minuter! Ordentligt med fett och minimalt med sött gör den snäll mot kroppen och blodsockret. Ingredienser till Choklad-Cashew-Fudge: 3 dl Kokosolja 2 dl Kakasmör (går lika bra med mer kokosolja) 2,5 dl Kakao 1,5 dl Nötter (Cashew, Valnöt, Hasselnöt… jag valde cashew) 2 Msk Nötsmör (Jordnöt, Mandel,
+ Read More

husdjur

Naturlig hälsa för husdjur

Försöker du ha koll på vad du äter? Tänker du likadant angående ditt husdjurs mat? Precis som jag prioriterar att äta mat som kommer från naturen och som min kropp är gjord för att äta, likaså matar vi vår hund med mat som hon är gjord för att äta. Som vild i naturen hade hon
+ Read More

chokladmousse

Supergod chokladmousse

Här kommer ett recept på chokladmousse som varken innehåller socker eller mjölk. Bara naturliga ingredienser. Den är verkligen supergod och ett säkert kort när vi har gäster. Folk brukar ha svårt att förstå att något så här gott också kan vara nyttigt. Chiafröna ger ett extra tillskott av näring och gör sig bra som naturligt förtjockningsmedel.
+ Read More

Allergier och bakterieflora

”Allergiker har en fattigare bakterieflora än andra”

”Allergiker har en fattigare bakterieflora än andra. Och det är den här bristen på naturliga och goda bakterier som fått deras immunsystem att reagera så starkt på ämnen som egentligen inte alls är farliga för kroppen – som björkpollen. Det menar en grupp brittiska forskare. Om de har rätt kan det kanske förklara den explosionsartade
+ Read More

diagnos

Är en diagnos detsamma som en livstidsdom?

Att få en diagnos av en läkare innebär för en del personer en lättnad av att äntligen få veta svart på vitt vad som är ”fel” med en och för andra kan det kännas som en livstidsdom. Vissa identifierar sig med diagnosen och anammar den som en del av ens identitet och accepterar situationen och
+ Read More