IMG_0339-0.JPG

Matvanor, livsstil och socialisering

Efter tre månaders resande är vi nu hemkomna, otroligt nöjda efter en fantastisk resa och exalterade över att starta en vardag hemma i Sverige igen. Det är underbart att resa men det är även påfrestande att bo i en ryggsäck, konstant sova i olika sängar och inte ha någon koll på vad vi äter eller
+ Read More

Grönkål

Grönkål och spenatsoppa med pocherat ägg

Här kommer en riktig vitaminkick för höstmörkret! Soppa på grönkål och spenat med inslag av timjan, vitlök och chili. För 4 pers Ingredienser: 300g färsk grönkål 100g spenat (jag tog fryst) 2 liter grönsaksbuljong 1 chili 1 vitlöksklyfta ett knippe färsk timjan 4 ägg 1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar Gör såhär: Skölj och grovhacka
+ Read More

IMG_0292-0.JPG

Yogalärare!

Efter 200 timmars utbildning under 22 intensiva dagar är jag nu äntligen certifierad Hatha yogalärare! Kursen var så mycket bredare än jag trott, yoga är verkligen en livsstil och vi levde den livsstilen in på djupet. Det var väldigt lärorikt att få en sådan bred och gedigen förståelse för yoga, jag hade väntat mig mestadels
+ Read More

IMG_0271-1.JPG

Naturens reseapotek

Med oss på resan har vi ett litet reseapotek av naturens godsaker och favoriterna är de eteriska oljorna och självklart kokosolja. När vi reste för några år sedan bestod medicinväskan av antibakteriell handtvätt, immodium, Ipren och liknande, men inte nu inte! Nu är det naturligt hela vägen som gäller. När vissa produkter som duschkräm, probiotika
+ Read More

pepparkakor

Pepparkakor (glutenfria)

Här kommer ett supergott recept på pepparkakor för den som vill ha ett nyttigt och glutenfritt alternativ till den processade pepparkaksdegen som man köper i affären. För ett helt sockerfritt alternativ kan såklart honungen uteslutas. Ingredienser: 3,5 dl mandelmjöl 1 krm bakpulver 1 nypa havssalt 1 tsk kanel ½ tsk nejlika 1 tsk ingefära ½
+ Read More

IMG_0252-0.JPG

En vardag i Thailand

Efter mer än två månader på resande fot har vi skapat oss en hyfsad rutin för att hålla hälsan på topp. Det är en utmaning i omgivningar där man inte har kontroll till skillnad från hemma. Detta är självklart en del av att resa och innebär både frihet och frustration, det är fantastiskt att resa
+ Read More

ingefära

8 skäl att äta ingefära

Ingefära är en asiatisk ört som kan användas till det mesta i köket. Den har även använts med medicinska syften sedan urminnes tider för att lindra och förebygga sjukdomar. Det är framför allt vanligt i Kina där man t.ex. använder saft av färsk ingefära på ormbett eller som omslag för att lindra feber och inflammation. Även som
+ Read More

pumpasoppa

Pumpasoppa

Det här är en läcker pumpasoppa med smaker av sötpotatis, ingefära och gurkmeja. Gjord på buljong och kokosmjölk. Enkel att göra men mycket smakrik! För 4 pers: – 2 msk stekfett (smör eller kokosolja) – 1 gul lök – 675g (fruktkött) pumpa eller butternut squash – 2 medelstora sötpotatisar – 2 klyftor vitlök – 2
+ Read More

rawghurt

Rawghurt på hallon och rödbeta

Vår rawghurt är en mejerifri ”yoghurt” gjord på naturliga råvaror och rik på nyttigt fett som håller magen mätt och glad. Perfekt frukost som går snabbt att slänga ihop och är supernyttig. Rödbetorna gör sig bra tillsammans med hallonen och ger dessuotm en härlig färg! Till 2 portioner rawghurt: 2-3 dl frysta hallon 3 rödbetor 1 avokado ½
+ Read More

IMG_0240.JPG

Yogalärarutbildning vecka 1

Nu är första av drygt tre intensiva veckor av min 200 timmars yogalärarutbildning avklarad. Kursen är på ön Koh Chang i Thailand med en indisk organisation som är känd internationellt (World Yoga Alliance), läraren är en indisk kille som har praktiserat yoga sedan 5-års ålder. Han är otroligt grundlig med en enorm kunskap i traditionell
+ Read More