Burgare på sötpotatis

burgareJag inspirerades här av den gamla klassikern råraka och gjorde helt enkelt en burgare av den (fast med sötpotatis istället för vanlig potatis) och ett stekt ägg i. Snabbt och enkelt! Jag serverade den tillsammans med stekta champinjoner, rårörda lingon, färsk spenat, tomater och surkål. Riktigt gott!

 

 

 

För 2 burgare

Du behöver:

  • 1 sötpotatis
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
  • ½ rödlök
  • 2 dl frysta lingon
  • Tillbehör, t.ex champinjoner

 

Gör såhär:

Riv sötpotatisen fint och dela upp i fyra högar.

Krama ur saften (så mycket du kan) ur varje hög och platta ut till en kaka. Tips – krama ur saften direkt i ett glas och drick som juice. Supergott!

Salta och peppra sötpotatiskakorna och stek dem ett par minuter på båda sidor tills de får en yta och fast konsistens.

Värm under tiden de frysta lingonen på svag värme i en kastrull och rör om emellanåt.

Stek äggen  på båda sidorna, gärna med lite lös gula om man gillar det.

Skiva champinjonerna i halvor och stek dem några minuter.

Lägg äggen på varsin sötpotatiskaka och strö över några skivor rödlök. Toppa sedan med de andra sötpotatiskakorna och vips har du två burgare!

Servera tillsammans med de rårörda lingonen och stekta champinjonerna samt lite sallad.

En annan variant jag gjorde häromdagen var med ett par skivor bacon och lite färsk timjan i varje burgare. Mycket gott!

OBS – burgaren äts med kniv och gaffel 🙂

burgare

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *