Chokladruta med torkad och frusen frukt

Chokladruta med torkad och frusen frukt

Goda chokladruta! Häromdagen fick jag ett ordentligt bakryck och bestämde mig för att göra något gott = självklart choklad! Det slutade med att det blev fyra olika sorter med varierande resultat. Självklart bara gjorda av hälsovänliga ingredienser som används regelbundet i detta hushåll: kokosolja, rå kakao, frön, torkad frukt etc. Här kommer jag dela med mig av den som blev husets favorit och jag kallar den något så kreativt som chokladruta med torkad och frusen frukt.

Ingredienser för basen:
2,5dl Solros- och Linfrömjöl ( Blanda de båda och kör i mixer tills de blir som mjöl, det går säkert lika bra att byta ut de mot ett annat nötmjöl)
5dl Torkade Dadlar

Fyllning:
4dl Fryst Mango ( det går säkert lika bra med vilken frusen frukt som helst)
2,5dl Torkade Tranbär (går lika bra med russin)
2,5dl Kokosflingor
1dl Kokosolja

Chokladtopping:
1,5dl Kokosolja
2 Msk Rå Kakao
2 Msk Chiafrön (valfritt)

– Blanda samman solrosfrön, linfrön och dadlar i mixer tills det blir en fin kletig goja av det. Tryck ner blandningen som bas i en form, platta till ordentligt.
– Mixa valfri frusen och torkad frukt i mixern tills det blir en jämn smet och blanda sedan i kokosflingor och kokosolja
– Häll fyllningen jämnt på basen i formen
– Blanda samman chokladtoppingen i en skål, kokosolja, (kakao och chiafrön). Häll chokladen över fyllningen och se till att allt täcks av choklad
– Sätt in i frysen och vänta tills det stelnat. Om du inte äter upp allt på en och samma gång så kan den stå kvar i frysen=)

Ät och njut!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.